• 瀏覽: 28,558
  • 回覆: 177
+2
雙重標準到嚇死人~~咁交盤數出黎先講啦,好快國安局會叫你交盤數出黎

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-9-15 05:25 PM 發表
咁披露財政來源!
呢個先係重點,出嚟9叫可能係想拖到一d時間可以毀滅某d證據,回看前1,2年每次警方執法,都有一大班著反光衫嘅淨係圍住警察,呢d唔知乜嚟?係時候收妓協皮

國安法受私隱條例管咩?

😏

引用:
原帖由 Don't慌熊 於 2021-9-15 05:03 PM 發表
保安局局長鄧炳強建議,香港記者協會可考慮公開財務狀況及會員名單,釋除公眾疑慮。記協回覆時表示,根據《個人資料(私隱)條例》規定,未經當事人同

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/6f9e14a2b6a040940f54838ec78a9a0d/stheadline/inewsmedia/20210915/_2021091514401328574.jpg
此地無銀三百兩,即是身有屎吾見得光啦!黑記協包庇黑暴曱甴路人皆知

好多學會、專業團體個會員名冊係放上網任人睇

又冇要你身份證,只是要名單,一個連名都唔公開就話「披露個人資料」嘅協會,一定有屎啦!

咁收入來源公唔公開?

引用:
原帖由 Don't慌熊 於 2021-9-15 05:03 PM 發表
保安局局長鄧炳強建議,香港記者協會可考慮公開財務狀況及會員名單,釋除公眾疑慮。記協回覆時表示,根據《個人資料(私隱)條例》規定,未經當事人同

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/6f9e14a2b6a040940f54838ec78a9a0d/stheadline/inewsmedia/20210915/_2021091514401328574.jpg
記者週圍去採訪點解唔可以公開名單? 妓協當人係白痴

引用:
原帖由 AABB999 於 2021-9-15 05:56 PM 發表

此地無銀三百兩,即是身有屎吾見得光啦!黑記協包庇黑暴曱甴路人皆知
一叫公開賬目,佢地會即刻解散。因為泛民十居其九有收外國錢亂中亂港。一公開即犯國安法。

現在又不是公眾有知情權嗎?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-9-15 06:04 PM 發表

記者週圍去採訪點解唔可以公開名單? 妓協當人係白痴
收回記者發牌權,
改由警務處發牌
乾手淨腳、以後唔使公開名單

引用:
原帖由 hhoeablm 於 2021-9-15 06:17 PM 發表

收回記者發牌權,
改由警務處發牌
唔洗收回。
妓協根本冇記者發牌權。
佢發嘅只係會員證,自稱記者證,但冇法律效力。
乜鬼會都可以發會員證㗎啦。

引用:
原帖由 hhoeablm 於 2021-9-15 06:17 PM 發表

收回記者發牌權,
改由警務處發牌
一早應該,唔係一陣又走個手抱食緊奶嘅出嚟,原來又係妓者

可能根本無名單
150蚊賣個證就算

到你了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]