• 瀏覽: 7,567
  • 回覆: 31
+6
近年香港愈來愈多人打算/經已出國移民,其實「移民」絕對係人生大事,因為就算幾有準備都好,總會有預想以外嘅意外轉變。日前就有已移民英國網民,網上發文大呻移民後生活「真係幾艱辛」,更力勸大家「要嚟英國嘅人真係要諗清楚」!到底發生咩事?即刻睇睇!
http://www.nmplus.hk/807593

港女網上大呻移民英國後慘況
香港近年愈來愈多人打算/經已出國移民,其實「移民」絕對係人生大事,因為就算幾有準備都好,總會有預想以外嘅意外轉變。日前就有網民「港人雷丁迷路風情 Lost In Reading」於facebook專頁中表示移民後生活「真係幾艱辛」,內容直指移民英國沒有大家想像中咁美好,好多地方都唔適應,更表示自己到英國「簡直係勞改」。
…… …… ……
呢個世代真係需要有d矇丙嚟調劑笑吓🤣🤣🤣

未去過英國嘅人寫英國,黃畜打飛機專用

咁咪幾好囉,一於以後唔好再返嚟嘞。🤭

黃畜去到英國可以享用自由的空氣喎,就算要瞓街乞食都唔好返嚟香港啦,唔係的話會畀藍友狠狠咁恥笑㗎

咁咪幾好囉

作篇野出黎比黃C打飛機就鬼咁開心, 笑9死
英國係冇窮人架, 最低工資都有成舊水個鐘, 個個住間屋又大又靚, 鬼妹又白又正, 知你係HongKonger即刻當你英雄添, 隨時上返幾件, 諗起都流口水

英國樓閒閒地二千幾呎,鄰居爭住送禮品俾你,剩係睇到呢度已經笑到嘔飯

作古仔條友記錯咗美國

附件

ukhouse.jpg(88.24 KB)

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 hkgfai 於 2021-9-15 09:31 PM 發表
作篇野出黎比黃C打飛機就鬼咁開心, 笑9死
英國係冇窮人架, 最低工資都有成舊水個鐘, 個個住間屋又大又靚, 鬼妹又白又正, 知你係HongKonger即刻當你英雄添, 隨時上返幾件, 諗起都流口水
好多「作者」「KOL」都係兼職英國地産經紀

引用:
原帖由 mawongching 於 2021-9-16 12:26 AM 發表

好多「作者」「KOL」都係兼職英國地産經紀
又篤爆

唔識英門,一定辛苦

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-9-15 11:05 PM 發表
移民英國「後悔」原因 2:被逼「勞改」 港女原本香港屋仔細細,家下去到英國要管理埋個花園,不但有2000尺草地「要種又要剪,簡直係勞改」,而且要處理棵櫻花樹同蘋果,摘遲少少就一地都係,更慶幸鄰居無投訴。

文章版權為新傳媒集團所擁有,原文請按: https://www.nmplus.hk/807593/?utm_campaign=NM_ContentCopy&utm_source=Web-inventory&utm_medium=Content-Copy_NM
呢個佢又講得啱喎,有的黃C租屋有埋個丁屎咁細既花園,佢哋班友係香港有工人連地都唔識掃,結果去到唔只要做工人,重要做埋園丁,個個星期剪草,辛苦過做監躉

唔知吳志森
有無2000呎花園呢? 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]