• 瀏覽: 66,537
  • 回覆: 724
+7
6000億唔夠,咪一萬億

垃圾政府,
垃圾施政之如,

仲將之香港辛苦儲落既錢完全浪費。

會有私人公司肯投資?真白痴

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 15-9-2021 02:52 PM 發表
政府懶理社會反對聲音,擲逾6,000億港元硬推「明日大嶼」計劃。有議員今(15日)建議政府考慮以公私營合作模式,成立一間

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210915/photo/bkn-20210915125509814-0915_00822_001_01b.jpg?20210915143334

政府懶理社會反對聲音,擲逾6,000億港元硬推「明日大嶼」 ...
林鄭會在離任前一星期公佈一項宏偉的「明日大嶼」計劃,並保證準時完成

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-15 04:26 PM 發表

嗰條友拉咗喇! 聽講拉咗好多個,  別外灣仔隧道至北角 條隧道都有假外判吞食人頭  即是2018年掘到炸彈嗰個地盤 我報咗icac調查  嗰個地盤係禮頓,  結果...icac都冇符! 無知係可怕
咁都唔應該因為有人會犯法而唔做工程架。

四大地產霸權的代言人又要出動

明日大嶼要提速,兼發大黎搞,住屋係民生基本野嘛。
股市至少都無左幾萬億喇,樓市都要提速搞搞佢架喇!都拖左好多年,唔通俾你賺到最後一刻割禾青走人呀?直接去馬啦,廢話雜音唔駛理。

要6000億咁多
建築界食水幾深喎

明日大嶼係為張來興建房屋的前期計劃,越早開始越好,可分期進行,除了有地興建公營房屋外,之後賣地亦可得到可觀回報,6000億絕對不是白花的,沒有遠見,房屋問題永遠不能解決。

邊個議員反對增加土地供應,果個一定係地產霸權d狗!

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-15 04:06 PM 發表

三跑 我識一個外判  專呃政府錢   將炒咗嘅代工 報數天天有返工  後期佢買咗兩間樓  嗰度四千幾萬  , 其實佢只係其中之一個
立法會同區議會,我都識得幾個議員和區議員,專呃議員津貼..........

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-15 03:38 PM 發表

填海點垃圾??
可以承辦商話超幾多政府就要用納稅人所交嘅公帑去俾幾多,可以承辦商話延遲幾耐政府就由佢幾時完都得。你遲交信用卡啲錢,銀行都罰你錢啦。你讀書遲交功課,老師都俾差成績你啦。如果唔係班仆街冚家鏟9官垃圾,就擺明係利益輸送。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]