• 瀏覽: 66,423
  • 回覆: 724
+7
引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2021-9-20 01:38 AM 發表
將特首和行政立法遷入大灣區讓特首有決心取win信心
只有特首在大灣區,才有堅定意志融合

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2021-9-20 01:38 AM 發表
將特首和行政立法遷入大灣區讓特首有決心取win信心
起大灣區公屋都win晒啦(公屋北上)。

引用:
原帖由 stormy10 於 2021-9-20 02:37 AM 發表

起大灣區公屋都win晒啦(公屋北上)。
大灣區是高端產業,只有特首親身在大灣區深入瞭解發展,特區優勢時日無多,只有特區親自指揮發展

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2021-9-20 02:40 AM 發表

大灣區是高端產業,只有特首親身在大灣區深入瞭解發展,特區優勢時日無多,只有特區親自指揮發展
大灣區特首已經有人,排隊都未到香港待首啦。

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2021-9-20 02:40 AM 發表

特區不能輸,將特首先要身先士卒,親自指揮國內發展

香港地少人多係咪優勢?!

引用:
原帖由 ROYHIHI 於 2021-9-15 03:14 PM 發表
唔夠地方住幾錢都要使架啦,一係同深圳買地囉
深圳地會平過你香港地?羅湖口岸人地反對你起骨灰大樓對面人地住宅林立,香港政府都無理人,仲想買人地地方?

引用:
原帖由 cctvb33 於 2021-9-16 06:55 AM 發表

產平大魚生一塊地做碼頭點解唔直接用嚟起樓而要搬來搬去?
因為香港航運正在走下波,
長遠啲碼頭根本唔夠生意,
他日一定蝕 ,
所以啲打手即刻收到order 要做嘢,
迫政府高價收購碼頭地,
幫背後老細先至可以解套。

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-9-15 02:52 PM 發表
政府懶理社會反對聲音,擲逾6,000億港元硬推「明日大嶼」計劃。有議員今(15日)建議政府考慮以公私營合作模式,成立一間

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210915/photo/bkn-20210915125509814-0915_00822_001_01b.jpg?20210915143334

政府懶理社會反對聲音,擲逾6,000億港元硬推「明日大嶼」 ...
明日大魚能夠思為政府增加大量賣地收入,W h y  n0t?

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-9-16 06:49 PM 發表

根本已經冇需要
香港有三成人係耆英,即係廿年后人口少三成,出生嘅根本補吾上呢班耆英
除非輸入大批大6人才丶大媽(不過香港經濟發展上已經冇需要輸人),否則只會人少樓多
仲未計移民走人果批
明日大嶼,係俾而家 0-20 享受
關我鳩事了⋯⋯唔緊張

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-9-15 02:52 PM 發表
政府懶理社會反對聲音,擲逾6,000億港元硬推「明日大嶼」計劃。有議員今(15日)建議政府考慮以公私營合作模式,成立一間

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210915/photo/bkn-20210915125509814-0915_00822_001_01b.jpg?20210915143334

政府懶理社會反對聲音,擲逾6,000億港元硬推「明日大嶼」 ...
六千億咁即係保守估計要超資一倍!

引用:
原帖由 66infinity 於 2021-9-18 10:31 PM 發表

無利益搵鬼肯做咩,唔出糧比你,你仲肯唔肯返工?!將成個工程交比大陸公司大陸工人做,保証可以平一半, 香港人肯嫁嗎?
依家成個工程都係比內地公司做!大陸唔收香港稅,當然要搵第二啲途徑掠水啦

引用:

六千億揾地商割9彩巴,收丁權最直接

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2021-9-15 05:12 PM 發表

唔夠地方住,唔好話6000億,6兆都要俾啦。
阿爺話要解決住屋問題呀,炒樓L去吔屎啦。
起完呢家啲炒樓L都上哂岸

引用:
原帖由 win^_^ 於 2021-9-15 03:22 PM 發表
香港人真係世界上唯一最叼最賤既賤種刁民,又話無錢買樓,地方就係得甘多,開拓土地又吠公帑又吠環保,丫,
低級人又要扮高尚,香港人真係好趣緻
我覺得似地產黨打手的帶節奏技量而已

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]