• 瀏覽: 66,405
  • 回覆: 724
+7
引用:
原帖由 dan_dan524 於 2021-9-15 09:22 PM 發表

我估計2047香港好似以前深圳一樣分一,二線,一線即香港居民深圳居民可以自由出入,二線內地居民出入要申請,將來政府可能會遷到新界,大嶼山我都未知,但大嶼山有國際機場,有港珠澳大橋,而係內地曾經有人見過但未有承認第二條高鐵線會係大嶼山,可能國家已經有規劃,不過我地吾地知未來有乜規劃。
第二條高鐵我唸未必,但真係要快解住問題,靠明日大嶼,要等到孫個代,真係吾可以雙管齊下?定係one mountain cannot hide to tigers?

引用:
原帖由 superpeter 於 2021-9-15 09:20 PM 發表
填海地起咗公屋點賣$
共產黨唔會考慮是否可以回本的,你慢慢了解多d 共產黨吧

引用:
原帖由 win^_^ 於 2021-9-15 03:22 PM 發表
香港人真係世界上唯一最叼最賤既賤種刁民,又話無錢買樓,地方就係得甘多,開拓土地又吠公帑又吠環保,丫,
低級人又要扮高尚,香港人真係好趣緻
C兄講出重點
刁民港蝗yC
比毒媒、黑犯民、黑教C
一直洗腦
政府做乜刀怨天怨地
派$派消費倦
刀怨天尤人
思想一直停留
八九十年代港人優悅
吃不下內地一直進步
正逐步超越
自己卻成為港燦港蝗⋯⋯

地慘商開始發功!!好快到環保燃用海豚出擊

好想知前期顧問費要幾多錢???俾邊間做???政府做嘢咁馬虎求其!!!肯定俾人掠到「阿媽都唔認得」!!!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 kowloon3388 於 2021-9-15 09:39 PM 發表

第二條高鐵我唸未必,但真係要快解住問題,靠明日大嶼,要等到孫個代,真係吾可以雙管齊下?定係one mountain cannot hide to tigers?
填海又要,發展新界都要,明日大嶼係為了下一代,如果香港可以用大陸填海技術相信可以加快,不過香港人可能又意見。

生態條撚,香港人真好笑,住劏房,然後話享受大自然,神經病,自己住嘅都未顧掂,

引用:
原帖由 dan_dan524 於 2021-9-15 10:13 PM 發表

填海又要,發展新界都要,明日大嶼係為了下一代,如果香港可以用大陸填海技術相信可以加快,不過香港人可能又意見。
但明日大嶼係咪阿爺ok左先?因為橫跨幾代特首,吾覺大陸有俾過意見,怕佢俾阿爺殺停

填不完的氹!

引用:
原帖由 公園冰凍的核心 於 2021/9/15 22:16 發表
生態條撚,香港人真好笑,住劏房,然後話享受大自然,神經病,自己住嘅都未顧掂,
根本環保撚係毫無logic的。 人無地方住但是擔心雀仔無得住。
直情痴膠花。

點解啲人淨係諗住明日大魚只係用嚟起樓 ?

有咗大面積既土地就可以發展更多產業同工業

呢個project對香港未來重要

所以支持及早動工興建

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]