• 瀏覽: 25,124
  • 回覆: 142
+22
引用:
原帖由 juniorcow 於 2021-9-15 05:55 PM 發表

記協仲夠膽係度牙斬斬,睇黎都係要新華社出段評論文章,好讓香港政府馬上落狗頭閘
佢話唔係輕易自盡架,立此為證! .... 佢哋自盡就說明垃圾喪屍香港革命係不知所謂,佢哋係福街衰仔!!

引用:
原帖由 男E 於 2021-9-15 13:51 發表
保安局局長鄧炳強日前接受訪問時,批評香港記者協會倡議「人人是記者」有違專業道德,並質疑該組織滲透校園,拉攏學生記者入會。記協反駁指批評應建基事實。鄧炳強今日表示,建議記協可考慮公開財務狀況及會員名單釋除疑慮。

鄧炳強指,任何人都有採訪權利,但質疑是否進行採訪的人士就是記者,因記者會有專業操守,稱若13歲青年都是記者,質疑記協的公信力。

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/27e6cb035d5b1d92c387dda3bafdb930/stheadline/inewsmedia/20210915/_2021091513375663248.jpg ...
人人是記者好!!咁就已後唔使記者呢個行業啦
香港無一個行業叫巿民架嘛!!!
而且, 人人都做, 咁唔需要記協, 更唔使入咩會, 可以執Q呢個偏幫曱甴嘅組織

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-9-15 01:59 PM 發表
妓協仲唔快啲交出資料,否則下場就會同支聯會一樣
交唔出/唔交出 都等如話自己係黑社會

引用:
原帖由 男E 於 2021-9-15 01:51 PM 發表
保安局局長鄧炳強日前接受訪問時,批評香港記者協會倡議「人人是記者」有違專業道德,並質疑該組織滲透校園,拉攏學生記者入會。記協反駁指批評應建基事實。鄧炳強今日表示,建議記協可考慮公開財務狀況及會員名單釋除疑慮。

鄧炳強指,任何人都有採訪權利,但質疑是否進行採訪的人士就是記者,因記者會有專業操守,稱若13歲青年都是記者,質疑記協的公信力。

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/27e6cb035d5b1d92c387dda3bafdb930/stheadline/inewsmedia/20210915/_2021091513375663248.jpg ...
準備拉人封艇

引用:
原帖由 kid_a 於 2021-9-16 10:43 AM 發表

交唔出/唔交出 都等如話自己係黑社會
小孩即係小孩,即刻拉人才是正途,或要他們鞠躬向保安謝罪。
有乜問題?

不交資料就是違反國an法

引用:
原帖由 A3288 於 2021-9-15 03:42 PM 發表

有記者証有冇錢分?
等公佈

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]