• 瀏覽: 4,563
  • 回覆: 44
+2
不願致評,之前一隻石墨烯可以代替鋰電,現在都無影無綜。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-9-15 01:54 PM 發表

學完野就要回國啦。長住在美國發展的人即係幫敵人対付自己國家,同漢奸無分別。
雖則我係藍,但都唔可以咁極端,搵食啫,你想中國變北韓咩留在國內都大把精日,劉曉波之流,可見愛唔愛國同身處何地冇乜關係

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2021-9-15 06:01 PM 發表
不願致評,之前一隻石墨烯可以代替鋰電,現在都無影無綜。
無真野show出黎之前.....聽下就算

其實美國好多科技都是用錢買返來, 請人做出來. 很多都不是美國人智慧.

引用:
原帖由 takkimok 於 2021-9-15 04:23 PM 發表
10幾廿年前大陸好流行太陽能充電嘅電話,㸃解又好似消聲匿跡咁嘅?
好流行?

以前有用鹽發電的手電筒,也是一種奇怪的玩意。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-15 02:25 PM 發表
快逃回中國,小心又被槍殺,美國太多同類事件了!
千祈唔好坐飛機返黎 上次班晶片科學家全部死晒

其實,到呢款電池能夠量產嘅時候,cpu 耗電量就可以提高,從而做更多嘢。例如AR 應用。
超大型多人連線遊戲之類

引用:
原帖由 takkimok 於 2021-9-15 04:23 PM 發表
10幾廿年前大陸好流行太陽能充電嘅電話,㸃解又好似消聲匿跡咁嘅?
宜家係太陽能充電寶,駛乜曬住個電話?

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2021-9-16 11:28 AM 發表

宜家係太陽能充電寶,駛乜曬住個電話?
今日時今日,手機零件愈來愈精密。。
曬住部電話充電?
唔好玩啦。

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-9-15 06:15 PM 發表

雖則我係藍,但都唔可以咁極端,搵食啫,你想中國變北韓咩留在國內都大把精日,劉曉波之流,可見愛唔愛國同身處何地冇乜關係
係外邊一樣可以幫助國家發展,夠有外國人會係其他國家生活工作

老尾:一定又係偷咗我地未來廿年科技

如果呢個發明比鬼佬做先,一定會話用地中海鹽做,幾舊水一餅電池。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-15 01:09 PM 發表
當前,鋰離子電池(Lithium-ion batteries, LIB)廣泛應用於從電動汽車到可穿戴設備的各種應用。在第二代鋰離子電池發明之前,研究人員在20世紀70

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210826/507561920673353728173548.jpeg/9dYDbj1uDBjOAJ0qOg0FRNtZt0YeTaezxaW-LcWlvi0?v=w1280r16_9
而家d電動車電池續航能力便可解決

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]