• 瀏覽: 9,269
  • 回覆: 57
董伯伯上車了

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 15/9/2021 01:12 PM 發表

三千呎有幾大?我想像唔到,有無一個足球場咁大?
其實好難形容,我以前做太子道西果啲一梯兩伙嘅大廈做保安,果陣第一座低層A室有個住戶全屋裝修,我上去做登記,睇到O晒嘴,仲笑住口同個我個阿頭話上面間屋咁大真係可以幾百人開party都得

其實佢咁有錢.......應該用慳果舊稅捐左佢重好啦

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-9-15 13:05 發表

無錯,任何人都帶唔走,但人地叫擁有過,你呢?

你個黑心鬼咒人!
我擁有過啲乜, 唔使同你交代, 我只係講事實, 你唔鍾意聽我都冇辦法.
萬般帶不走 唯有孽隨身.

又唔係冇錢,租咁多年先買?

董建華一出生是船王有錢家族,你以為住公共屋苑個董建華呀。
攞佢同啲青年比。

不如你拿秦始皇來講。

好事

引用:
原帖由 永治 於 2021-9-15 10:27 AM 發表
中半山老牌豪宅嘉慧園錄名人入市,土地註冊處資料顯示,嘉慧園C座低層單位,連一個車位,上月中旬以1.6億元成交,以單位實用面積3,335平方呎計,呎

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210914/514529705265729536038196.jpeg/ngiFiOcvkCkAluk3x27KdaFb_WQ1QKwra0qygGtKsoA

董 ...
首次置業定義:指所有扺押人於申請時並未持有任何香港住宅。 即是說,無論是從未買樓的人士,抑或是已賣樓人士,或者曾經與其他人持有物業,現已「甩名」的人士,只要目前未持有住宅物業,也可以符合首次置業定義

瘟神入市

引用:
原帖由 永治 於 2021-9-15 10:27 AM 發表
中半山老牌豪宅嘉慧園錄名人入市,土地註冊處資料顯示,嘉慧園C座低層單位,連一個車位,上月中旬以1.6億元成交,以單位實用面積3,335平方呎計,呎

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210914/514529705265729536038196.jpeg/ngiFiOcvkCkAluk3x27KdaFb_WQ1QKwra0qygGtKsoA

董 ...
執平野

引用:

董 ...
充滿c子山精神。
成80歲首次置業,證明未死,買樓就仲有希望。
香港年輕人唔好輕言放棄。
再次證實張家輝話,依家冇,唔代表將來冇。
董伯伯,好勵志呀。

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-9-15 10:30 AM 發表

董建華都入市,證明看好香港樓市..
地產版又要GOGOGO...
一定LA

有無成交都GOGOGO

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-9-15 10:40 AM 發表
佢用公司名義可能持有好多物業,今次佢以自己名義買啫,唔好以為佢真係第一次買樓啦
佢係唔係第一次買根本唔係問題, 佢首置買1億6即係托高晒門檻

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-9-15 10:30 AM 發表

董建華都入市,證明看好香港樓市..
地產版又要GOGOGO...
"董建華都入市,證明看好香港樓市."

董建華入市,只證明佢唔睇衰香港樓市.
1) 佢只買番自己住緊層樓
2) 億幾對佢黎講,同我地買架車差唔多,折舊多D,如果鐘意既,買Alfa, Jaguar都冇所謂

佢個D工人房浴室,仲大過小弟住緊個D。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]