• 瀏覽: 3,715
  • 回覆: 61
本主題由 YanNessIsMe 於 2021-9-15 12:10 PM 關閉
引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-9-15 10:56 AM 發表

美國通貨膨脹嚴重 敗登有所求, 習主席不答應,  無野好傾
談判多數是下層及次一級去做.............領導人會面多數是走過場.....簽個字...!!
美國簽了協議之後........隔天就不承認........這樣又有什麼好談......!!
做商人最重要就是誠信.........一諾千金........!!
當然要睇情況及對手......問題美國從一開始就不想守信....!!

熱賣及精選
宜家中國個勢係等睇美國爆煲

正常啦

唔係比習大大落面, 點會第日話考慮改名呆灣代表處

引用:
原帖由 john117 於 2021-9-15 10:13 AM 發表

美國總統拜登上周五與國家主席習近平通電話時,據報曾建議兩人舉行首次面對面峰會,但被習近平拒絕。

英國《金融時報》周二報道,拜登與習近平通電話時,提出舉行峰會的要求,被習近平即時拒絕,並要美方對中方不要採取那麼強硬的態度。

報道引述消息指,拜登將峰會視作其中一個與習近平可持續接觸的選項,但沒想到習近平會即時回應。

中國駐美國大使館及白宮都未有回應有關報道,但消息指白宮認為習近平的決 ...
帶病毒的美國想傳染給我們,沒門,美國佬死開d💪💪💪

有乜野好講?就好似黃絲出黎扔完汽油彈、放火搶劫商戶、再黎私了殺害無辜市民、之後就講佢地5大素求要求特赦咁?美國真係咁能大既國家、做埋呢D咁硬膠既野、會有人想同你傾?肯同你傾既咪就好似林鄭呢個特狗政府咁囉、根本就係同你班黃絲暴徒政棍扯貓尾迫中央就範!!!!

引用:
原帖由 lubet 於 2021-9-15 10:25 發表

乜都唔使講,有誠意就叫加拿大放左孟晚舟先
無錯,放左孟晚舟即時有商糧

老習話無咩事唔想四圍走,亦唔想老美借頭借路又傳毒害中國。

引用:
原帖由 lubet 於 2021-9-15 10:25 AM 發表

乜都唔使講,有誠意就叫加拿大放左孟晚舟先
孟婆都唔想返中國呀,你估佢唔驚死呀

美國總統拜登上周五與國家主席習近平通電話時,據報曾建議兩人舉行首次面對面峰會,但被習近平拒絕。

拜登好 L 瘀呀

引用:
原帖由 chichunlo 於 2021-9-15 11:15 AM 發表

有乜野好講?就好似黃絲出黎扔完汽油彈、放火搶劫商戶、再黎私了殺害無辜市民、之後就講佢地5大素求要求特赦咁?美國真係咁能大既國家、做埋呢D咁硬膠既野、會有人想同你傾?肯同你傾既咪就好似林鄭呢個特狗政府咁囉、根本就係同你班黃絲暴徒政棍扯貓尾迫中央就範!!!!
黃鄭唔係 流 架

DKLM ,老尾日日針對中國,習近平得 L 閒同你傾咩

黎中國?

OK, 隔離 21 日, 要成部空軍一號徹底檢查同消毒, 所有同行工作人員, 同樣檢查/消毒/隔離21日.

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-9-15 11:11 AM 發表

談判多數是下層及次一級去做.............領導人會面多數是走過場.....簽個字...!!
美國簽了協議之後........隔天就不承認........這樣又有什麼好談......!!
做商人最重要就是誠信.........一諾千金........!!
當然要睇情況及對手......問題美國從一開始就不想守信....!!
由建交起美國就「不守承諾」如「停止對台售武」所以對呢啲國家真係冇野好傾,派首「高超音速巡航核彈核潛艇」去「洛衫基」三海哩外巡下航去享受下「航海自由」好過!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-15 11:17 AM 發表

拜登好 L 瘀呀
美國本身都在內亂..........當年胡總去美國........最後在國會山莊被議員臭罵了一小時左右....!!
加上中國現在進行金融改革的關鍵時間........根本習沒有時間出國.......很多決策都要即時下判決...!!

說白了..........美國都不是有心邀請........純粹都是禮貌形式....!!
中國也是配合地拒絕...........雙方都知道不是會面的時候....!!

拜燈,有咩都留翻你個仔 拜山 先講啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]