• 瀏覽: 3,614
  • 回覆: 61
本主題由 YanNessIsMe 於 2021-9-15 12:10 PM 關閉
引用:
原帖由 輪皇 於 2021-9-15 10:22 AM 發表

要見面先要搞掂中國提的要求
咪就係,一 d 誠意都冇

熱賣及精選
引用:
原帖由 lubet 於 2021-9-15 10:25 AM 發表

乜都唔使講,有誠意就叫加拿大放左孟晚舟先
引渡去美國之時
便是和加拿大斷交。

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-9-15 11:11 AM 發表

談判多數是下層及次一級去做.............領導人會面多數是走過場.....簽個字...!!
美國簽了協議之後........隔天就不承認........這樣又有什麼好談......!!
做商人最重要就是誠信.........一諾千金........!!
當然要睇情況及對手......問題美國從一開始就不想守信....!!
依家連環保議題都冇得傾,基本上冇合作空間,喺咁嘅基礎上拜登提出會面係純粹做SHOW。

引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2021-9-15 11:23 AM 發表

由建交起美國就「不守承諾」如「停止對台售武」所以對呢啲國家真係冇野好傾,派首「高超音速巡航核彈核潛艇」去「洛衫基」三海哩外巡下航去享受下「航海自由」好過!
好似上次零九年金融風暴咁,中國救完美國,美國經濟康復後,唔感恩不特止,仲調轉害中國😡😡😡😡

引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2021-9-15 11:23 AM 發表

由建交起美國就「不守承諾」如「停止對台售武」所以對呢啲國家真係冇野好傾,派首「高超音速巡航核彈核潛艇」去「洛衫基」三海哩外巡下航去享受下「航海自由」好過!
不守承諾.......是美國一向的性格...........本身沒什麼意外.......!!

最大問題是拜登想借中國習的到訪..........幫助民主黨明年的選戰助勢......!!
拜登這身體出國本身就危險........中途死了誰負責.......!!

邀請........本身就是要習動身去美國.........當下習去美國不是被罵就是被暗殺......!!
你要知道現在美國民眾仇恨中國情緒高漲........習現在去美國不是拉仇恨嗎....!!
冷靜點........中國是在評估形勢及風險...........面子不面子都是次要........國家利益才是大前提...!!

引用:
原帖由 lubet 於 2021-9-15 10:25 AM 發表

乜都唔使講,有誠意就叫加拿大放左孟晚舟先
咪撚就係

中央唔比面,拜山真係好丟架!
自己玩個美澳日印四國應對中國峰會,真係唔知仲要見黎做咩呢?

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-15 11:17 AM 發表

孟婆都唔想返中國呀,你估佢唔驚死呀
根本放唔放只系面子問題。中央大把事要同美國傾,太子女系小事一件

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2021-9-15 11:27 AM 發表

依家連環保議題都冇得傾,基本上冇合作空間,喺咁嘅基礎上拜登提出會面係純粹做SHOW。
現在根本論不到拜登決定...........整體美國民眾情緒已經失控.......!!
各洲都問題多多........經濟也存在不可預見的風險.........這時間拜登要解決的問題太多了....!!

中國也好不到那裡去..........說白了.........中國及美國都要準備交功課.......!!
那有時間去露營旅行的心情..........還是各找各母........各自修行........交不了功課........誰都別想活下來....!!

話明係登神 一定撞板啦

亞爺唔再對於老尾有幻想,歐亞非合體共創世界人類文明及進步

見面睇你瞓咩

轉過頭又摘台海問題,亳無誠意

幾次都係美國想傾,中國知道呢次難得美國國運差,如果呢舖唔搞清搞楚個遊戲規則,以後一定有好多手尾跟!而家睇下邊個頂唔順先!中國係最近十幾二十年先開始富起嚟,大部分人都窮開,相對捱得耐啲,美國人享受貫,又先洗未來錢,啲人好難捱長時間!所以政府焗印錢派,但係又搞到通漲抵消咗個效果,而家又兩黨角力,唔頂得幾耐!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]