• 瀏覽: 7,000
  • 回覆: 84
  • 追帖: 1
三條底線,兩份清單..
美國不積極執行..便沒有對話機會..

熱賣及精選
引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-9-15 12:57 PM 發表

這樣不請自來首先要在酒店隔離21日
咁大鑊!驚佢過唔到21日。

引用:
原帖由 alipaopao 於 2021-9-15 03:00 PM 發表

咁大鑊!驚佢過唔到21日。
21日應該過到, 但21日後仲記唔記得自己點解來中國就難講!

拜燈咪等下先囉!可能等到佢臨宗前個日會等到嘅!

將晶片廠搬哂嚟我國先講,否則,睬你老尾有味!

如果又係美國套偉論,有好處先合作,無好處就整死你,咁不如唔好合作,對話都side氣。

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-9-15 09:58 AM 發表

中美元首上周通話,據報美方曾建議舉行面對面峰會,但中方沒有理會。中美金融業對話就可能在本周舉行。

國家主席習近平和美國總統拜登上周舉行近七個月來首次對話,英國《金融時報》引述多名消息人士指,拜登曾建議與習近平舉行面對面峰會,但習近平沒有理會,只是堅持要求美方不要採取那麼敵視的態度。

據報白宮相信中方無意舉行峰會,部分原因是擔心疫情。美方原本考慮趁二十國集團十月在意大利舉行峰會時,順道安 ...
美國佬唔要面,只想要錢!

如果中國唔果斷拒絕,我肯定美國會食住上,好似特朗普屈中國簽貿易協議一樣。希望中國強硬D啦。

引用:
原帖由 mixit 於 2021-9-15 12:50 PM 發表

即係顯出美國正面對大問題,自己未能解決
因為美國就快到金融信貸危險爆煲,成28萬億債券咁多,賣咗美國都唔夠還。

引用:
原帖由 流晶花園 於 2021-9-15 01:55 PM 發表

是嗎,但而家d 黃屍狗話中國冇人權,鬼佬有人權
話中共共匪,唔話美國殺紅番搶人地方
重有用黑奴, 從非洲運去歐洲和美國, 最出名的五月花號單海上就死了一半黑奴。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]