• 瀏覽: 12,933
  • 回覆: 84
+3
引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2021-9-15 12:54 PM 發表

不是!一個得權不正,靠舞弊上台的,根本沒野可談!
派牌的人係你懂王的, 啤牌又係你懂王的, 賭輸了就話人出千, 這樣講你懂王咪好廢?!

次L次都係見完面扮 friend跟住背後插你一刀,可能係上午氹到習大大買幾百億美債,下午就宣佈將文化交流處正名為台灣代表處

傾唔埋嘅
見嚟做乜?

據報美方曾建議舉行面對面峰會,但中方沒有理會。

沒有理會.....
沒有.....理會.....
沒...有...理...會..........

頂,我真是很鍾意我們的習大大的"沒有理會".....

習近平費事見條老坑白皮豬🐷

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-9-15 11:29 AM 發表
好似上次零九年金融風暴咁,中國救完美國,美國經濟康復後,唔感恩不特止,仲調轉害中國😡😡😡😡
中國當年都系自救,4萬億。刺激本地經濟。
無話幫左美國。
因為當年出口佔3x%,非常重。
點知印既錢,d錢去曬 金融 樓價到。
導致無法工業升級
有錢人搵到錢,轉資產走去香港 美國 英國等地方。 間接救左 外圍經濟。(呢個先系幫助美國既主要原因) (系有錢人轉移資產去美國)。
如今美國印太多錢,印得太多,利息都唔夠還。股票 樓價過高,已經無法加息回收美金。
導致今日局面,如同恆大一樣。
拎諗拉埋中國落水,中國唔理會距。

引用:
原帖由 Versailles 於 2021-9-15 01:05 PM 發表
軍事衝突在望 我地中囯已經冇野再同你傾 決戰太平洋吧
以前,戰場會係DIE 灣!
依家,會係阿拉輸家!

美國佬真係無恥到極致,左手攞刀隊人,右手就想同人握手攞著數,攞出誠意唔好攪咁多嘢先再講見面啦。

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-9-15 09:58 AM 發表
中美元首上周通話,據報美方曾建議舉行面對面峰會,但中方沒有理會。中美金融業對話就可能在本周舉行。

國家主席習近平和美國總統拜登上周舉行近七個月來首次對話,英國《金融時報》引述多名消息人士指,拜登曾建議與習近平舉行面對面峰會,但習近平沒有理會,只是堅持要求美方不要採取那麼敵視的態度。

據報白宮相信中方無意舉行峰會,部分原因是擔心疫情。美方原本考慮趁二十國集團十月在意大利舉行峰會時,順道安 ...
美國知道疫情完咗之後,美國會好大鑊。
宜家唔搞好同中國嘅關係,分分鐘美國核爆都似。

中方無回應,乜野對話都係冇意思

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-9-15 01:30 PM 發表

美國知道疫情完咗之後,美國會好大鑊。
宜家唔搞好同中國嘅關係,分分鐘美國核爆都似。
放心, 分分鐘拜登任期完, 疫情都未完

又係老尾跪求中國對話

同老人痴呆傾?傾到啲咩

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-9-15 01:33 PM 發表

放心, 分分鐘拜登任期完, 疫情都未完
點會呀,民主大國喎。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-15 01:33 PM 發表
又係老尾跪求中國對話
你用個「跪」字,好多「仇中反中膠手」會失眠㗎。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]