• 瀏覽: 45,592
  • 回覆: 616
  • 追帖: 3
+38
智利打左針的9成幾係打科興,確診從五六月高峰崩跌跌,得番十份一。

智利仲只係打兩針;以色列主打復必泰就3針都唔掂,要打第四針。

引用:
原帖由 ibm1 於 2021-9-15 09:31 AM 發表

香港港英餘孽醫學專家話, 
復必泰很有效, 但英美、以色列的確診個案不斷上升; 
科興沒有效, 但智利和巴西個案不斷下降... 

坊間 C 奶醫學話, 復必泰有效唔代表唔中, 只係唔死, 
但英美的死亡個案與確診個案同步不斷上升, 
科興係中國野一定無效... 專家都係咁講.... 
呢個年代,自己睇數據好過。

袁專家力捧復必泰,可是他卻用皮下注射自己同自己打,詭異不?

引用:
原帖由 silverseven 於 2021-9-15 10:02 AM 發表
去政府醫院覆診, 個個醫生暗示只有復必泰是安全
私家診所又係咁。
醫生:你想保護率高就一定係打伏必泰,
如果想做下樣交差就打科興。

政府唔係話叫市民打科興,伏必太疫苗既咩?
又話好安全隔,重谷到叫學生打疫苗隔。
打疫苗乜唔係係要打兩針架咩,第一針係 trigger 個反應岀黎,第二針先係最有效架嘛。
點解而家叫唔好打第二針伏必太,只係打第一針有乜嘢用呢?
之前唔係話好安全既咩,點解而家話有心機炎問題呢?
之前所有打完疫苗有面癱,心機炎,死亡既人,政府話冇証據証明同疫苗有關。
而家話心機炎同伏必太第二針有關,係咪有証據証明到伏必太第二針同心機炎有關呢?
如果係,我都好想知道政府點証明到有關

引用:
原帖由 yat69 於 2021-9-16 08:34 AM 發表
政府唔係話叫市民打科興,伏必太疫苗既咩?
又話好安全隔,重谷到叫學生打疫苗隔。
打疫苗乜唔係係要打兩針架咩,第一針係 trigger 個反應岀黎,第二針先係最有效架嘛。
點解而家叫唔好打第二針伏必太,只係打第一針有乜嘢用呢?
之前唔係話好安全既咩,點解而家話有心機炎問題呢?
之前所有打完疫苗有面癱,心機炎,死亡既人,政府話冇証據証明同疫苗有關。
而家話心機炎同伏必太第二針有關,係咪有証 ...
伏必die

班磚家仲識死講埋打伏必死個心會發炎,仲要睇五年

真係推D細路去死

係就快
有野睇

完無用今次又醍,唔出聲

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-9-15 09:54 AM 發表

好多18歲以下青少年都識打, 班磚家唔點頭, 識打都冇用
專家只批伏必die 、不批科興比18以下
但是家長想讓小孩打科興

結果打針率低

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-9-15 09:54 AM 發表

好多18歲以下青少年都識打, 班磚家唔點頭, 識打都冇用
那就唔好打

引用:
原帖由 discuss-5 於 2021-9-16 08:46 AM 發表

那就唔好打
唔打可以返學嗎?

引用:
原帖由 0987654 於 2021-9-15 11:20 AM 發表
何磚家話99%市民都適合打疫苗,最衰搵唔返段新聞,喺香港01嘅新聞……
邊位何磚家
但計翻統計,香港打咗疫苗出事(當佢打完N個月後出事都計),又真係一個巴仙都冇喎

點解唔俾青少年揀打科興,內地七月已開打了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]