• 瀏覽: 34,718
  • 回覆: 5
+16
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-15 05:00 AM 發表
【明報專訊】特首林鄭月娥日前話,聽到有啲移民故事「話去到都好淒涼」,港台節目《頭條新聞》前主持吳志森(太后)噚日發布影片,透露數月前已赴英國,又反駁林太話,「突然之間適應全新環境,總係會有啲困難,但我唔覺得自己好淒涼」。

你覺得唔淒涼咪呢一世唔好返黎囉.......

你一番黎香港正契弟!!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20210915/s00002/1631643876329/【emily】吳志森移英-反駁林鄭「淒涼論」
奶貢比赴英更淒涼

引用:
原帖由 炭屎郎 於 2021-9-15 08:56 AM 發表

奶共喊住數銀紙,赴英笑住訓天橋底,睇你點揀姐
奶貢數銀紙只是暫時, 終有一日割韭菜全部歸為閣有

吳志森赴英唔係訓天橋底, 佢係住大屋

引用:
原帖由 acbb444 於 2021-9-16 03:56 AM 發表

咁閣下係中國香港奶緊共淒涼緊呢 , 還是去咗奶英疏乎緊呢 ?
奶貢要共富, 資產年年被割韭菜, 當然好淒涼

引用:
原帖由 acbb444 於 2021-9-17 12:11 AM 發表

你咁巴閉,居然有資格俾人割韭菜呀,但你又要選擇留係中國香港奶共咁淒涼喎,又唔學人妖森拿拿聲走去奶英,其實你係咪有被虐狂
資產只有一元都會被割、仲有年年割

吳志森就醒目,移英有自由、有民主,交完英國稅,享用英國福利

引用:
原帖由 acbb444 於 2021-9-18 07:42 AM 發表

明白晒,你嘅意思即係話,就算你年年俾人割韭菜,你都寧願選擇留係中國香港奶共,繼續淒涼,都唔學人妖森走去奶英,果然身體最誠實

777 比我更醒目, 丈夫及其兒子皆有英國護照, 沒有留港效忠祖國, 也沒有宣誓效忠祖國

自己卻宣誓效忠祖國, 但四十多萬的月薪, 卻沒有響應第三次分配, 捐部份錢財給國家

叫人宣誓效忠祖國, 但佢仍然保留:一個家庭、兩個國藉的制度, 令香港人很傷感 真淒涼啊

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-9-19 07:20 PM 發表
一定要客死異鄉
一定好過活在本鄉,一旦被割韭菜,割完一無所有,而且成為空中飛人!

死因被判斷為 "無可疑" 真係淒涼

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]