• 瀏覽: 34,724
  • 回覆: 403
+16
淒唔淒涼唔係一時三刻就知道,去左一陣就急不及待去反駁,咪等佢水多D人過去,香港少人D仲好。

阿Q精神好強烈!

引用:
原帖由 sm55699 於 2021-9-15 05:30 AM 發表
無國無家,最後客死異鄉,吾淒涼???
點止淒涼。。重會好折墮。。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-15 05:00 AM 發表
【明報專訊】特首林鄭月娥日前話,聽到有啲移民故事「話去到都好淒涼」,港台節目《頭條新聞》前主持吳志森(太后)噚日發布影片,透露數月前已赴英國,又反駁林太話,「突然之間適應全新環境,總係會有啲困難,但我唔覺得自己好淒涼」。

你覺得唔淒涼咪呢一世唔好返黎囉.......

你一番黎香港正契弟!!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20210915/s00002/1631643876329/【emily】吳志森移英-反駁林鄭「淒涼論」
呢條漢奸自知身有屎,
如果唔係點會走路走唔切?
佢返唔返嚟都係屎弗鬼契弟一名!話時話,
英國嘅秋冬,
長時間又凍又黑又溼,
無乜中國嘢食,無乜茶餐廳,
一啲都唔淒涼架!
香港都有四季,
但係幾時都可以出街玩,
幾時都可以食雪糕或者火鍋!
淒涼過英國好多!

引用:
原帖由 山上的天才 於 2021-9-16 04:17 AM 發表

呢條漢奸自知身有屎,
如果唔係點會走路走唔切?
佢返唔返嚟都係屎弗鬼契弟一名!話時話,
英國嘅秋冬,
長時間又凍又黑又溼,
無乜中國嘢食,無乜茶餐廳,
一啲都唔淒涼架!
香港都有四季,
但係幾時都可以出街玩,
幾時都可以食雪糕或者火鍋!
淒涼過英國好多!
喺『閹割』嘅冬季,每日下午4:00已經天黑,真係好諗似地獄鬼蟈一樣 dklm

梁振英建議吳志森上BBC扮英女皇 

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-15 05:00 AM 發表
【明報專訊】特首林鄭月娥日前話,聽到有啲移民故事「話去到都好淒涼」,港台節目《頭條新聞》前主持吳志森(太后)噚日發布影片,透露數月前已赴英國,又反駁林太話,「突然之間適應全新環境,總係會有啲困難,但我唔覺得自己好淒涼」。

你一番黎香港正契弟!!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20210915/s00002/1631643876329/【emily】吳志森移英-反駁林鄭「淒涼論」
吳志森?呢d口水佬,一離開港台就冇飯開啦,睇佢捱得幾耐?🤭🤭🤭🤣🤣🤣

出名嗰班實生活好,最慘係班曱甴仔

最緊要佢客死異鄉

引用:

你一番黎香港正契弟!!

新聞來源連結:

係曱甴看家本領囉

引用:
原帖由 曲明 於 2021-9-15 10:40 AM 發表
我當然唔會冇錢食飯啦,大家唔洗擔心我
捐錢卑佢嗰啲人就淒涼啦

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-9-15 11:57 AM 發表

乜唔講習小姐啦😎
習大大家姐唔係習小姐咩?都係姓習。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]