• 瀏覽: 37,329
  • 回覆: 123
證明政府內部充斥黃皮黑心職員

陳官係難得的好官

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-15 04:57 發表
【明報專訊】法官陳廣池除了指被告孔穎琛是「無間道」,亦質疑被告只任入境處文書助理,「唔係入境處副處長喎」,「職位不高人員喺入境處翻天覆地無人知」,認為「入境處安檢存有漏洞,成年啦,一直放料,竟然有內鬼都冇人知,唔覺奇怪?」更問控方「入境處有冇防範措施」。

呢個替死鬼之一嗟,其他人可能已經辭左職去英國了.....

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20210915/s00002/1631643851244/有內鬼一年無人知-官質疑入境處安檢
如果陳官願意幫入境處清理一下就好啦.

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-9-15 03:22 PM 發表
證明政府內部充斥黃皮黑心職員
依家差佬加人工, 佢地紀律部隊又跟埋有份加呀

引用:
原帖由 Freemantho 於 2021-9-15 04:13 PM 發表

如果陳官願意幫入境處清理一下就好啦.
立法會應該要入境處交代啦

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-9-15 07:55 AM 發表
食環科文比利馮可唔可以睇到市民資料?! 擔心
邊個嚟?

一個文書助理
點解可以有咁大權限
可以隨時翻查名人、公務員等資料 ?
內部卻完全無監察機制 ?    

入境處要重點查

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-9-15 16:55 發表

立法會應該要入境處交代啦

正常人都覺得建設派真係好令人失望, 得一個麥美娟衝衝衝 !

分分鐘吾只一年、亦吾只數人,當中有沒有CIA及軍情六處影子,大家心照不宣吧。

明顯是失職,“內鬼”的直屬主管要“炒”!

引用:
原帖由 仲夏有作業 於 2021-9-15 05:37 PM 發表

邊個嚟?
鄉土名人 為糧支弓無完

陳法官一語中的,說明政府內部太多鬼

引用:
原帖由 MarkIV 於 2021-9-15 05:18 AM 發表
難得有個好法官,更加揭露律政司入面仲有大量曱甴,犯重罪而以輕罪檢控!

引用:
原帖由 jery88 於 2021-9-15 06:28 AM 發表
各個政府部門咁多黃L ,真係有排攪。
消防係重災區

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]