• 瀏覽: 34,843
  • 回覆: 334
  • 追帖: 1
吃菠蘿太多

熱賣及精選
引用:
原帖由 負資產BBQ1 於 2021-9-15 05:10 AM 發表

送佢返嚟香港啦
呢個情況唔可以亂旭, 留响台灣繼續醫好啲。

台娃就係時空停頓,以前大陸自行車代步,佢就一直綿羊仔代步。縣城feel 到呢!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-15 02:29 AM 發表

「你問我愛你有幾分,我愛你有幾分。」在台灣留學的梁銘皓(22歲)今年初騎電單車與泥頭車相撞,腦部重創,在死亡邊緣掙扎。礙於疫情,父母抵台後仍要接受21天隔離,其間梁媽媽透過視像電話,看着插住喉管、意識不清的兒子,希望透過歌聲「喚醒」他。銘皓目前仍然半昏迷,但在媽媽的日夜陪伴及其堅強意志力下,漸有起色,令爸爸滿懷希望,盼子早日歸港及接受更好的治療。

梁爸爸至今耗費逾30萬港元,然而要打一場長遠的「 ...
黃c

唔理佢乜色,發生呢啲事都希望佢吉人天相。

民主地方

兩邊司機揸車都無買保險?

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-9-15 04:41 AM 發表

呢D咪冇事就話台灣好,有事又要政府救
但係呢3個人都99%係大陸人既樣

黃絲最緊要人有事

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2021-9-15 09:12 AM 發表

兩邊司機揸車都無買保險?
買保險? 你應該問下究竟佢有冇牌?

刀話台灣係鬼地方, 死都要去, 咁就....

引用:
原帖由 gakoduck 於 2021-9-15 05:06 AM 發表

點解仲可以打卡?阿媽個樣笑咪咪咁?

竟然仲可以喺度打卡, 仲可以笑笑口.... 呢啲係乜嘢老豆老母黎
回港求援??? 想眾籌係咪?

好人好姐,點解會去呆灣讀豬? 仲係9流學店? 心照 !!

引用:
原帖由 我是米開朗基羅 於 2021-9-15 08:58 AM 發表

黃c
看到01特登幫佢地張打卡照漂白

又咁啱佢在台讀緊料理農務第二年

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-9-15 06:10 AM 發表

台灣人揸車亂嚟,無規無矩㗎,又狼死
電單車揸到上行人路,司機幾乎撞到行人仲會鬧你行路唔帶眼

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]