• 瀏覽: 34,838
  • 回覆: 334
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 lpj88 於 2021-9-15 04:02 AM 發表

台灣醫療世界頂級水準, 應該好快冇事.
FATHRT NOT AGREES

爸爸滿懷希望,盼子早日歸港及接受更好的治療

熱賣及精選
引用:
原帖由 0987654 於 2021-9-15 11:09 AM 發表

有民主哪怕命短,死都死得有尊嚴
有一票在手比民主更重要,那怕是謀財害命之間選其一

鬼島批學生簽證竟然冇要求買強制醫療保險?!果然係鬼島!

看完段片,第一佢速度唔似得50公里咁少喎,見D環境向後郁得都好快吓,架泥頭車又真係轉緊出去喎,係十字路口轉同車場出來轉應該話係邊度轉唔係重點,係交通指示燈位真係唔多見先真,而雖然某程度上其實似係港青撞落人地架車度,但地盤出車無安全措施又真係有得同法官打吓,但講真港青自己責任都好大,如果唔太快同有留意週邊環境,無咁易出事,咁當然都係事後孔明啦,都係果句大家尤其是外地揸車要小心了

邊到都有交通意外 何必標籤呢 做人留口德 積善報

引用:
原帖由 kuochung 於 2021-9-15 05:28 PM 發表

看完段片,第一佢速度唔似得50公里咁少喎,見D環境向後郁得都好快吓,架泥頭車又真係轉緊出去喎,係十字路口轉同車場出來轉應該話係邊度轉唔係重點,係交通指示燈位真係唔多見先真,而雖然某程度上其實似係港青撞落人地架車度,但地盤出車無安全措施又真係有得同法官打吓,但講真港青自己責任都好大,如果唔太快同有留意週邊環境,無咁易出事,咁當然都係事後孔明啦,都係果句大家尤其是外地揸車要小心了:smile_13 ...
應check下這港青有冇電單車牌,冇就食晒!

民主地方

引用:
原帖由 patrickfioncc 於 2021-9-15 11:54 AM 發表

包唔包 , 視乎你買的留學生醫療保險 , 份額有多大 , 真心奉勸在外的留學生們, 自己做好風險管理 , 衡量過那些活動 , 應該玩或不玩 , 好多時一出意外 ,身體受傷的地方有機會返不轉頭 , 而且不要讓自己在港的父母掛心 , 他們巳經好辛苦 , 供書教學 , 學一學換位思考 。 
識咁諗嘅一定唔係曱甴仔

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-9-15 03:56 PM 發表

唔係黑心, 但呢D情況救返都係得返個殼.......... 唔會好返的了, 唉

--------

根據診斷證明書,銘皓顱骨骨折合併顱內出血,左側股骨骨折。他於1月28日送院搶救,其後轉入加護病房,於同日左股骨外固定手術,翌日執行顱骨切除手術。手術後,老師拍下照片予梁爸爸交代進展,他首度看到兒子的情況:「我感覺佢好蒼白,冇反應,成個人就好似同一個死咗嘅人冇乜分別,嗰一刻我又有少少慶幸可以 ...
唔係喎,見佢個狀態仲好勇武下喎,

應該康復後仲可以參與抗爭喎!應該冇事掛

附件

Screenshot_20210915-174745_Chrome.jpg(167.38 KB)

2021-9-15 05:52 PM

Screenshot_20210915-174828_Chrome.jpg(187.57 KB)

2021-9-15 05:52 PM

好去吾去臺灣?!果邊交通差不多冇皇管,電單車可以左穿右插,有冇牌都冇人理,意外經常發生

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-15 05:43 PM 發表

應check下這港青有冇電單車牌,冇就食晒!
應該有啦,唔係個老豆點會敢上報仲告人啊

電單車

公共交通不發達, 無電單車好唔方便, 你估好似香港咁, 
咁多巴士, 小巴俾你簡咩
地方大, 無電單車行都行死, 養車又貴又成日塞

引用:
原帖由 tamadabi 於 15-9-2021 07:03 AM 發表

講到屋企環境唔係太好
呢個時候去台灣讀農務?
畢業留響台灣耕田啊?

去讀幾年書啫,有冇需要揸電單車四圍走啊?

唔好講政治唔政治喇
有冇人迫你去台灣讀書,有冇人叫你揸電單車四圍走,關人撚事囉
香港己冇農業,佢走去台灣讀農務,表明係將會去台灣定居及就業,成為100%台灣人
但當出意外,考慮到若返香港就醫有著數,又立即變返香港人
過去多年,由香港移民外地的人口數以百萬計,特區政府有財力照顧咁多外國人的福利咩?

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-9-15 06:48 PM 發表

香港己冇農業,佢走去台灣讀農務,表明係將會去台灣定居及就業,成為100%台灣人
但當出意外,考慮到若返香港就醫有著數,又立即變返香港人
過去多年,由香港移民外地的人口數以百萬計,特區政府有財力照顧咁多外國人的福利咩?

好高機會係著草去嗰邊居留嗰隻喎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]