• 瀏覽: 60,282
  • 回覆: 334
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 alexneway 於 2021-9-15 04:49 AM 發表
泥頭車司機唔駛賠償?
比錢法官都唔賠比傷者 台灣文化

祝早日康復. 

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-9-15 04:41 AM 發表
呢D咪冇事就話台灣好,有事又要政府救
一針見血

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-9-15 04:41 AM 發表
呢D咪冇事就話台灣好,有事又要政府救
係有事就死返嚟求香港救

台灣大學唔係有買保險咩?
點解要付30萬?

引用:
原帖由 mawongching 於 2021-9-15 04:15 AM 發表
台灣醫保有沒有不包括留學生?而傷者家屬已耗費卅多萬港元
講到尾咪又係眾囚!真犀利咯……有事就番黎求援呀?

上次有個八仙爆炸冇買旅保,要搞到公司間保儉公司保佢包機返港醫

睇相個阿媽為何咁開心 ?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-15 02:29 AM 發表
「你問我愛你有幾分,我愛你有幾分。」在台灣留學的梁銘皓(22歲)今年初騎電單車與泥頭車相撞,腦部重創,在死亡邊緣掙扎。礙於疫情,父母抵台後仍要接受21天隔離,其間梁媽媽透過視像電話,看着插住喉管、意識不清的兒子,希望透過歌聲「喚醒」他。銘皓目前仍然半昏迷,但在媽媽的日夜陪伴及其堅強意志力下,漸有起色,令爸爸滿懷希望,盼子早日歸港及接受更好的治療。

梁爸爸至今耗費逾30萬港元,然而要打一場長遠的「 ...
又話台灣醫療亞洲首屈一指,返香港把柒咩,留係台灣嘛,醫院醫生醫療護士更好,黃人一向咁話喎。

做車房整車先好搵。我屋企D搵食車,每個月俾車房佬屈錢,一架要一萬維修,係租金收入一半有多。

冇乜好討論

去台灣讀料理農務?笑死

台灣周圍電單車又行騎樓不依交通燈係非常危險,過馬路都險象橫生

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-15 03:35 PM 發表
做車房整車先好搵。我屋企D搵食車,每個月俾車房佬屈錢,一架要一萬維修,係租金收入一半有多。
又係喎,開車房應該好好揾,我見而家不少工廠區街鋪改了做車房,說明揾得到食喎!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]