• 瀏覽: 45,089
  • 回覆: 250
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 秋天的人話 於 2021-9-14 11:13 PM 發表

客死累鄉自作孽,不得好死不可活。破斧沉舟,一去不返,恭喜恭喜😆😆😆😆
本身是 5 加1方案, 已成為當地公民, 何來是異鄉??

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-9-14 11:20 PM 發表
搞甚麼革命,到頭來除了自由空氣,一無所得!
外國先有自由空氣?米玩啦!簡單d講有$就處處樂土,冇$處處都係地獄!

引用:
原帖由 pkpc 於 2021-9-14 09:15 PM 發表
香港電台前節目《頭條新聞》主持人吳志森,昨日(13 日)於個人 YouTube 頻道,以「我來了英國,我好淒涼」為題發布影片,稱自己幾個月前已到了英國,「大家放心,我平安、冇事」,又在片末祝願大家平安;同日作家梁芷珊亦於 FB 上宣布離港,表示已到了台灣,但強調「這不是永別,我的一切都還在香港」。

吳志森在影片中表示,自己幾個月前已到英國。吳指一直未有交代身處何方,除了是為了保障私隱,亦是希 ...
黑面阿嬋張相咁重手美圖
張郎呃少人一陣都唔得, 呢張先似啲

附件

20170621f185223.jpg(40.15 KB)

引用:
原帖由 pkpc 於 2021-9-14 09:15 PM 發表
香港電台前節目《頭條新聞》主持人吳志森,昨日(13 日)於個人 YouTube 頻道,以「我來了英國,我好淒涼」為題發布影片,稱自己幾個月前已到了英國,「大家放心,我平安、冇事」,又在片末祝願大家平安;同日作家梁芷珊亦於 FB 上宣布離港,表示已到了台灣,但強調「這不是永別,我的一切都還在香港」。

吳志森在影片中表示,自己幾個月前已到英國。吳指一直未有交代身處何方,除了是為了保障私隱,亦是希 ...
心中有鬼⋯⋯著草走佬
港台禍港份子

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2021-9-14 11:28 PM 發表

本身是 5 加1方案, 已成為當地公民, 何來是異鄉??
過到最後1年先講喇

引用:
原帖由 a94922905 於 2021-9-14 09:42 PM 發表
無能力離開香港市民, 只有受港共暴政折騰。🤕
收一萬現金
$5000消費卷時
你諗梗乜呀死yc

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-9-14 23:20 發表
搞甚麼革命,到頭來除了自由空氣,一無所得!
自由空氣唔收費,搞到污煙瘴氣梗系冇晒自由呼吸啦!
出得泥行,自然要還。

引用:
原帖由 pkpc 於 2021-9-14 21:15 發表

傻嘅先相信英國及台灣有真正的自由

引用:
原帖由 a94922905 於 2021-9-14 09:42 PM 發表
無能力離開香港市民, 只有受港共暴政折騰。🤕
暴政喎﹐反唔到喎﹐手足著草喎......
如其咁L辛苦﹐其實你留係世上做咩﹐倒不如一了百了

引用:
原帖由 kill-k 於 2021-9-14 11:21 PM 發表

過去的二十年, 泛民不斷踐踏條紅線, 大陸都係隻眼開隻眼閉, 係激進派越玩越大, 貪勝不知輸, 竟然想推翻政府, 大陸先拉返起條紅線, 任何國家的政府都會這樣做, 西班牙的加泰羅尼亞想獨立, 西班牙政府同樣強硬對付, 美國和毆盟都沒有表態支持加泰. 如果某些香港人不肯面對香港經已回歸大陸的事實, 他們真的應該離開香港.
完全2樣野! 巴塞係有國王架!  香港國王係邊個? 九龍國王我都知有個曾杜財 但佢都係中國人!  香港國王係碴佛理?

引用:
原帖由 七個委屈的薯仔 於 2021-9-14 11:29 PM 發表

外國先有自由空氣?米玩啦!簡單d講有$就處處樂土,冇$處處都係地獄!
在終閣有$,會被割韭菜

有$變冇$,割到負資產

引用:
原帖由 a94922905 於 2021-9-14 10:00 PM 發表

失業倒閉兩年 ,回水五千消費唔夠買麵包。🤕
社會失敗者

引用:

赴台 咩心態 一樣是中國
移英都有國安法

引用:
原帖由 kill-k 於 2021-9-14 23:21 發表

過去的二十年, 泛民不斷踐踏條紅線, 大陸都係隻眼開隻眼閉, 係激進派越玩越大, 貪勝不知輸, 竟然想推翻政府, 大陸先拉返起條紅線, 任何國家的政府都會這樣做, 西班牙的加泰羅尼亞想獨立, 西班牙政府同樣強硬對付, 美國和毆盟都沒有表態支持加泰. 如果某些香港人不肯面對香港經已回歸大陸的事實, 他們真的應該離開香港.
上帝要人滅亡,必先使人瘋狂。

灰頭土臉不能留, 佢地唔走香港唔好, 棄我去者昨日之日不可留

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]