• 瀏覽: 26,756
  • 回覆: 113
  • 追帖: 4
+7
連埃及人都咁睇得起中國,班黃人又玻璃心了!

中共俾我既感覺係非常非常爭氣,
講得出做得到唔會衰俾人睇。
20年前中國話要自己造航母、隱形戰機,好多人都嗤之以鼻。
宜家連電磁彈射、空間站都搞掂啦,就差整個高端芯片產業鏈。

引用:
原帖由 launch_date 於 2021-9-14 06:07 PM 發表
過去3個月裏,我在這個網站(問答網站Quora)上與數百名中國人和憎恨中國的人交談,傾聽了他們所說的一切。到目前為止,我對中國的認知,幾乎達到了對任何不懂中文和(或)不居住在中國的人而言所能瞭解的最大程度,現在我得出了我的結論。

咳⋯⋯原來係上網三個月,就成了中國專家

香港人了解中國,係三代囉~~~~唔咳
仲要係親身體驗,與身邊無數親朋戚友交談囉~~~~專 ...
咁掉轉黎講,你又好了解西方國家?點解覺得西方個套就係真理?一d邏輯都無,自打咀巴仲要懶醒……

難怪特普説在他任內不能被中國超越

中國未來條路,好大程度係睇人民幣嘅進程,偏偏香港做咗倒米壽星

引用:
原帖由 果個大大名車 於 2021-9-14 19:06 發表

咁掉轉黎講,你又好了解西方國家?點解覺得西方個套就係真理?一d邏輯都無,自打咀巴仲要懶醒……
??? 你講我??? 我幾時有話了解西方國家???

唔好乜都上綱上線,思覺失調就睇醫生~~~

引用:
原帖由 丫巴癲 於 2021-9-14 06:49 PM 發表
乜資料都無又一個無名專家
無名你都一句都反駁唔到

引用:
原帖由 Island-Man 於 2021-9-14 06:49 PM 發表
唯一最大問題係佢話日本無軍隊
日本確實無正式軍隊,雖然叫自衛軍,但不是真正的軍隊。

當中國登上頂峰時,相信我,它不會重蹈法、英或美帝國的覆轍。沒有一個發展中國家會因為中國成為第一名而境況變差。這對我們所有人都有好處,趕快覺醒吧,一起前進!

引用:
原帖由 gakoduck 於 2021-9-14 05:47 PM 發表
要了解中國,最簡單嘅係自己親身去中國看看
認同👍🏻覺得中國唔好嘅人更應該親身去睇吓,尤其是新疆同西藏。

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-9-14 05:44 PM 發表
一個國家領導人說到做到,當今世上有幾多個?
我國接左埃及最偉大的基建,新首都,已接近完成,埃及將好快搬家啦。如果這工程交給日本或美國,相信,等多十年都未必可完工。埃及絕大部分人都信賴我地中國人,尾割狗同日本狗都難從中搞屎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]