• 瀏覽: 22,342
  • 回覆: 119
  • 追帖: 2
去勞工處告我哋咯, 好串

熱賣及精選
希望工人可以盡快攞返工資

引用:
原帖由 艾斯 於 2021-9-14 12:50 PM 發表

你信個女職員😂
唔信咁又點做???放火呀 on 9

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-9-14 12:21 PM 發表

應咳唔闗酒店事
好難說
執漏可以拖死你
而且疫情下,很多顧問公司故意玩嘢,拖!工程完不了,照出人工。
死就死下面判頭。

引用:
原帖由 ifung5 於 2021-9-14 12:34 PM 發表

立例以後冇得再判上判
判上判都無問題,
只係中間收幾多錢。

AA 地產代理都有監管制度,
建築介就一直放任不管。

大判,二判,三沙,收幾多,
點分錢,咁多年一直都以商業理由,任佢分。

判頭問題。

引用:
原帖由 zxcvv 於 2021-9-14 01:05 PM 發表

唔判,一個二個直屬工人懶過鬼。你唔係做工程唔會明
無錯,判頭制度是必須的。

一間大判接左幾億工程起大樓,由石矢板鐵到泥水瓦仔地台,仲有一大咋風火水電,lift弱電……乜都齊,幾十個二判不可少的,無可能一間公司做得晒。咁大棚人如果一間公司,蛇過鬼啦

判上判上判,中間食左咁多層水。
跟住有人走佬!爽

呢啲人真係會有報應

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-9-14 01:13 PM 發表

邊個判比佢做咪追邊個。
則樓有鬼rgbc牌

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-14 11:43 AM 發表

辦公室內一度有女職員回應「去勞工處告我哋咯!」、「係業主唔找數!」.......
建築師有法律顧問,係業主問題早就告左業主啦。

似係建築師同判頭有問題,所以業主唔收貨唔找數

引用:
原帖由 cb600 於 2021-9-14 02:05 PM 發表

建築師有法律顧問,係業主問題早就告左業主啦。

似係建築師同判頭有問題,所以業主唔收貨唔找數
咁要睇點簽..........業主唔收貨唔找數<=條女冇講錯

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-9-14 12:16 PM 發表

其實外判及判上判呢個陋習一定唔可以繼續生存
好似你揾人裝修自己間屋,個大判都未必有牌裝鋁窗,所以判上判冇可能消失,因為有必要性,最多寫明只可以分判幾多次出去

引用:
原帖由 日行千里 於 2021-9-14 11:16 AM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210913/514159130739478528410857.jpeg/F6Ws0H808IQJPBdw0ZxArNaKu9wW4QoTyU9N-clPTfk
尖沙咀百樂酒店去年初進行客房及樓層走廊的翻新工程,一批受聘的外判裝修工人聲稱去年起一直拖糧,涉及70至100名工人,款項至少數百萬元,其中20人今早(1 ...
壓縮成本判上判.長肛最叻.判頭有名有性就去勞工處喇

引用:
原帖由 理+誠 於 2021-9-14 12:10 PM 發表

建築業呢種判上判制度,係咪應該規管下呢?
講依D?官府依家好多自己內部及民生野都係玩緊判上判喎!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]