• 瀏覽: 35,477
  • 回覆: 102
+3
引用:
原帖由 siuhung 於 2021-9-14 09:17 AM 發表
曾經,有位姓馬的「道長」講過,律師是正義的,但沒講過師爺都是講正義呢!
所以,呵呵呵,狗一樣的外籍法官學人講正義,讀多幾年法律就代表有品格操守嗎?走法律嚹逃罪責就叻!
最好笑係回歸廿幾年,今時今日香港竟然仲要係小陰蒂國外派常任終院法棺!??

咪玩啦屍髮界dllm!!

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-9-14 03:28 PM 發表

咁又好似唔係喎,廣東四大橋王狀棍都好似係忠的,咩嘢 方塘鏡、陳夢吉、宋世傑....,都好似係忠的喎,不過都係任個講古老去作!
嗰啲叫狀師,唔係師爺,師爺係啲國舅身邊戴四方帽嗰啲,或者係黃飛鴻入面惡霸身邊戴卜帽揸紙扇嗰啲。

引用:
原帖由 lctj9 於 2021-9-14 02:13 PM 發表
假業主可能係債仔,被逼做壞事 😓
也可能是道友,幕後比幾皮給他們上電乜都肯做。

律師樓師樓又點會有好人。
之前販毒案屈人個位,更是強姦案,不是「好人」,是「好淫」。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 深雨燕紛飛 於 2021-9-15 09:34 PM 發表
香港有幾多律師發死人財,發咗達冇人知?
律師都沒有幾多是好人。

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-9-14 11:02 AM 發表

可能間律師樓係師爺出錢開,律師只係打工。師爺有錢,但無學歷及律師牌;而有D初出道律師,有學歷,但唔夠錢自己執業。好似上次叫人孭晒藏毒罪嗰單,都可能師爺先係老闆。
對, 嗰大律師得卅歲, 幫陳師爺打工

呃樓案,真的繼承人去邊?????

引用:
原帖由 人為財S 於 2021-9-14 04:26 PM 發表

最好笑係回歸廿幾年,今時今日香港竟然仲要係小陰蒂國外派常任終院法棺!??

咪玩啦屍髮界dllm!!
我真係唔明囉, 香港已回歸中國, 香港人竟要由英官來審?何等笑話?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]