• 瀏覽: 4,341
  • 回覆: 7
+6
引用:
原帖由 徐庶 於 2021-9-14 07:36 AM 發表

香港手足唔知有無咁多錢?
一個學生會主席都可以住九肚山揸波子啦。
點會無5000萬

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-9-14 08:41 AM 發表

唔俾係富二代。
咁佢老豆都好仆街喎,大富人家推自己個仔去讀間深水埗brand 2 尾嘅莫慶堯中學,咁都唔俾錢佢去讀國際學校
細個做咩唔補習啊,富2袋喎

阿富2袋英文聽又聽唔明,講又講唔到,佢英文真心屎唔係扮架喎
阿富爸爸唔覺得丑咩
https://youtu.be/jChhrWbpHCA

你不如話佢老母做雞賺返嚟

【大富大貴】方仲賢於九肚山獨立屋被捕 另擁清水灣道豪宅 收入來源成疑
https://www.speakout.hk/焦點新聞/65167/-大富大貴-方仲賢於九肚山獨立屋被捕-另擁清水灣道豪宅-收入來源成疑#selected

引用:
原帖由 fb66b28b4883ba 於 2021-9-14 09:05 AM 發表

6百幾萬美金要用兩個行理箱先裝得晒,咁當年你呃人帶千幾元現金,要幾大個行理箱先裝得晒?為何會留在酒店?
筆錢有冇離開過香港都無人知

一千萬現金就算全部$1000 紙幣都要1萬張。
每100張一疊,每疊大約3/4吋厚。(新年唱新銀紙全新都要半吋厚)
足足裝滿一個大行李喼,當時64大陸情況,你香港人去北京,機場會完全唔檢查行李?

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-9-15 08:55 AM 發表

讀書唔一定要國際學校。
係架,所以咪話佢老豆仆街囉。
由細到大有錢都唔栽培自己個仔,搞到佢讀唔到書要讀brand 2 尾。
好心個老母就咪掛住同其他人玩瑜伽,多啲教吓自己個仔啦,讀書唔成3大害啊

你知唔知最重要係咩?係要個仔跨區去SSP讀brand 2 尾
你唔會話有富2袋有錢會住SSP 吓嘛

引用:
原帖由 冬眠小水管 於 2021-9-15 09:49 AM 發表

大把美國扶植的民主政權貪腐不堪啦
你咁樣講民進黨,你因住一大班1450圍攻你

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-9-15 11:33 AM 發表

窮人思維。

讀書好壞定人生前途。
我從來無講過讀書好,同前途掛鉤
我都無講過阿學生會會長前途唔好

著重教育係做人基本訓練。
全世界都係咁,你自己睇吓猶太人點樣著重自己子女教育

引用:
原帖由 st105 於 2021-9-15 12:15 PM 發表
派果個袋少少,收果個又袋少少,分果個又袋少少....去到班政府士兵得返雞水咁多  

鬼同你打仗對付塔利班咩!
判上判係咁架啦

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-9-16 09:13 AM 發表

你有幾多個猶太人朋友?人講你又講,道聽途說。
我要同你逐個猶太朋友同你介紹架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]