• 瀏覽: 35,996
  • 回覆: 365
  • 追帖: 5
禮尚往來

熱賣及精選
引用:
原帖由 ufo2018 於 2021-9-13 03:05 PM 發表

中美海上角力白熱化,美國國防部周日(12日)發布照片,指一支由巡洋艦、驅逐艦、補給艦及電子偵察船組成的中國解放軍海軍特遣隊,近日駛入美國阿拉斯加州阿留申群島對出的美方專屬經濟區水域內,美國海岸防衞隊派出兩艘巡邏艦監視。

美國國防部發布兩張照片,指美國海岸防衞隊巡邏艦巴索夫號及金博爾號上月29日及30日,在阿留申群島對出美方專屬經濟區範圍的國際水域,嚴密監視該支解放軍海軍特遣隊,強調雙方的互動都 ...
中國又做傻事, 又未夠實力同人打, 去撩人地做乜?  只會讓美國有藉口去加軍費.

應該去關島附近自由航行吓

引用:
原帖由 yeungph 於 2021-9-13 03:33 PM 發表

唔駛急,慢慢黎,時間係中國呢邊,會越黎越自由。
老美急阿爺唔急

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-9-13 03:22 PM 發表

方向報上咗美艦 咁奇?
其實朵梨係文盲?。。。

美國國防部發布兩張照片,指美國海岸防衞隊巡邏艦巴索夫號及金博爾號上月29日及30日,在阿留申群島對出美方專屬經濟區範圍的國際水域,嚴密監視該支解放軍海軍特遣隊

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-9-13 03:27 PM 發表

你仲奇啦
呢巴點解可以咁響?

順道宣傳美狗所講國際水海域自由航行 

彼此彼此,以牙還牙

引用:
原帖由 ufo2018 於 2021-9-13 03:05 PM 發表

中美海上角力白熱化,美國國防部周日(12日)發布照片,指一支由巡洋艦、驅逐艦、補給艦及電子偵察船組成的中國解放軍海軍特遣隊,近日駛入美國阿拉斯加州阿留申群島對出的美方專屬經濟區水域內,美國海岸防衞隊派出兩艘巡邏艦監視。

美國國防部發布兩張照片,指美國海岸防衞隊巡邏艦巴索夫號及金博爾號上月29日及30日,在阿留申群島對出美方專屬經濟區範圍的國際水域,嚴密監視該支解放軍海軍特遣隊,強調雙方的互動都 ...
其實咁做一D都唔著數, 美軍來巡既係我地既富庶之地, 我地派人去巡佢苦寒之地, 有咩意義

係好既開始

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-9-13 04:43 PM 發表

禮尚往來
咁樣做真係聰明到冇人有,你做返同樣嘅嘢,咪即係話美國做緊嘅嘢係冇問題囉?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-13 03:14 PM 發表

美國巡邏艦只係監視,即係國際水域啦
自由航行嘛

支持中國海軍遠洋訓練.

遲d 係個度做埋軍演

引用:
原帖由 tko_investor 於 2021-9-13 04:43 PM 發表

中國又做傻事, 又未夠實力同人打, 去撩人地做乜?  只會讓美國有藉口去加軍費.
國際水域豉油航行都要打? 美爸爸現在邪惡到咁嗎?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]