• 瀏覽: 67,743
  • 回覆: 365
  • 追帖: 2
+14
自由航行 x 10

引用:
原帖由 ufo2018 於 2021-9-13 03:05 PM 發表
中美海上角力白熱化,美國國防部周日(12日)發布照片,指一支由巡洋艦、驅逐艦、補給艦及電子偵察船組成的中國解放軍海軍特遣隊,近日駛入美國阿拉斯加州阿留申群島對出的美方專屬經濟區水域內,美國海岸防衞隊派出兩艘巡邏艦監視。

美國國防部發布兩張照片,指美國海岸防衞隊巡邏艦巴索夫號及金博爾號上月29日及30日,在阿留申群島對出美方專屬經濟區範圍的國際水域,嚴密監視該支解放軍海軍特遣隊,強調雙方的互動都 ...
一於咁話,樓主記住去當兵噃.

引用:
原帖由 剎華 於 2021-9-13 03:31 PM 發表
係打就快啦,整支核彈來香港,送我上西天吧~~~我已經生無可戀~~~~我要拉黃屍墊背~~~~~~
放心,真係打起來,台灣導彈早就對準了香港,班曱甴成日走去台灣求溫暖,其實台灣想香港死.

引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2021-9-13 03:57 PM 發表
「美國」沒有簽「國際海洋公約」所以沒有「專屬經濟區」而且只有「3公里領海」權也不被國際承認!
美國用拳頭話成個海係佢啫,美國眼中咩國際法?!呸!

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-9-13 03:27 PM 發表

你仲奇啦
Peter仔俾你咁樣一大巴打埋去,真係面都腫晒囉。

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-9-13 05:56 PM 發表

放心,真係打起來,台灣導彈早就對準了香港,班曱甴成日走去台灣求溫暖,其實台灣想香港死.
中國收回呆灣,曱甴何去何從

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-9-13 05:56 PM 發表

原來最想香港冚包散既係台灣,諗住重創中國經濟?想歪了吧~~~~

以牙還牙,以眼還眼,好!

中國有老朋記古巴。即是回借用海軍基地。睇吓老尾有咩反應。會當年美腫金奶滴趕走俄國裝飛戰貨船去古巴一事。

小見多怪,習慣下!

附件

Screenshot_20210913_175935_com.whatsapp.jpg(79.58 KB)

Screenshot_20210913_175933_com.whatsapp.jpg(68.26 KB)

引用:
原帖由 愚人之石 於 2021-9-13 05:55 PM 發表

一於咁話,樓主記住去當兵噃.
大陸大把軍人啦
你估台灣咩🤣🤣

引用:
原帖由 AABB999 於 2021-9-13 05:39 PM 發表

條契弟講到明佢自已一向鐘意做死狗架嘛所以硬要套去其他人度囉
👍👍👍

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-9-13 05:42 PM 發表

玩左你美人老婆廿年,廿年後俾番你,就俾你贏番次啦。你贏啦你贏啦~
🤣按你道理🤣🤣 原來越共先係戰敗國🤣🤣🤣
精神勝利真係唔夠你哋玩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]