• 瀏覽: 27,033
  • 回覆: 286
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 -man 於 2021-9-13 03:28 PM 發表

你唔駛甘快出黎柒,我係中立的,負面消息你地唔可以接受嗎?  衹可以唱好 ?  😊
你講咁多野都冇意思既。香港一向有話大6喎,之前D人米就係笑大6羅,又話美國唔會有,點知紐約也是一九樣喎。哈哈

熱賣及精選
引用:
原帖由 falconV8 於 2021-9-13 02:40 PM 發表

係咁又攞證據出黎話冇收酬勞。
不如你攞証據出嚟証明你冇強姦過你阿媽?証明唔到冇就即係有啦?!

引用:
原帖由 fbb6f3ab73f82f 於 2021-9-13 03:10 PM 發表

佢話未收取酬勞.無話無收取酬勞,要搞清楚
你真智障唔係扮個喎,如果真係收錢開工,會唔會未收錢就出片,再在片中大大聲話自己未收到錢呀,想無得撈是嗎?
佢話未收到錢係諷刺手法,明唔明呀聰明豆

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-9-13 02:19 PM 發表

入咗世貿梗有發展架 最敗呢張牌沒第二張⋯已打了
以前97前D人未明有呢張牌之嘛⋯⋯所以益左我
現在D人又未明已沒有牌了⋯所以又益我
其實可唔可以講人話? 以上隻隻字都識,但俾Peter夾埋後就完全唔知講咩!

西煤係咁老作,D人米入去內地實地生活驗證,拍下視頻,點知變成kol, 因為好多人想知真相。

引用:
原帖由 fu3discuss 於 2021-9-13 03:10 PM 發表

多餘~!  如果係好洗鬼你拍片讚好咩? 你地幾時見過 benz 會賣廣告 你老闆  話自己大把錢洗唔晒?
所為 :人怕出面豬怕肥... 好野係唔洗話比人知, 越小人知就越好. 中國大陸過去太多好野,結果今天變成點? 香港個個都話 "福地" 結果又比你班港豬搞到點Q樣?
還有,呢d死鬼佬識睇就知佢有心玩野啦...
媒體抹黑仲多餘啦....

人地有自由拍乜野,放乜野上網. 而且人地都係在大陸生活, 親身經歷過, 拍片講返.
反映真實情況就話人多餘, 定係你唔想承認事實?
不如話好多黃蓄大陸都無返過, 淨係聽啲黑媒,YC文宣9up.

再加上, 點解講大陸正面野都可以成為話題, 咪就係因為啲西媒抹黑大陸.
當啲鬼佬去大陸生活, 發覺同西媒既抹黑反差好大.

引用:
原帖由 mib04 於 2021-9-13 03:00 PM 發表

「聲稱未收取酬勞」
此地重銀三百兩
你啱
黃絲手足掟汽油彈時都話無收錢!
係咪先?

澄清就係此地無銀
唔澄清又變身有屎
明明講到中國食草
又可以收買聯合國
好難捉摸喎
多年前清者自清對君子
結果唔work因為對住駛名雙標既偽君子
唯咪試下駁跳羅 又變戰狼外交
但係吐了烏氣又少左老屈
咁即係work啦
果然係三分顏色上大紅既紙老虎
都唔鬆化既
打得一拳開 免得萬拳來
越南仔咁反骨唔過界都無郁佢啦
係咁本事既過左羅湖橋先講啦
唔係就回閹割度享受民煮豉油空氣啦

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-9-13 01:31 PM 發表

據西媒觀察,有一群「洋網紅」在YouTube平台上為中國發聲,指西媒製造陰謀論,在人權等極具爭議的議題上對中國做出不公平的指控。

法新社9月12日報道,這些網紅包括來自英國、哥倫比亞等國的教師和商人。他們製作的影片內容包括讚頌中國取得快速發展,以及反駁外國媒體關於中國的負面報道,當中包括新疆維吾爾族人權議題等。

英國網紅影片博主傑森在自己YouTube帳號發布的系列影片中「連環發問」、 ...
真心中國政府要俾公民權佢哋

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-9-13 01:31 PM 發表

據西媒觀察,有一群「洋網紅」在YouTube平台上為中國發聲,指西媒製造陰謀論,在人權等極具爭議的議題上對中國做出不公平的指控。

法新社9月12日報道,這些網紅包括來自英國、哥倫比亞等國的教師和商人。他們製作的影片內容包括讚頌中國取得快速發展,以及反駁外國媒體關於中國的負面報道,當中包括新疆維吾爾族人權議題等。

英國網紅影片博主傑森在自己YouTube帳號發布的系列影片中「連環發問」、 ...
西方傳媒一向只報導中國的負面新聞,當冇負面消息時就作啲負面新聞。

香港普遍有心傳媒唔會報道

引用:
原帖由 -man 於 2021-9-13 03:28 PM 發表

你唔駛甘快出黎柒,我係中立的,負面消息你地唔可以接受嗎?  衹可以唱好 ?  😊
中立?
咁先唔好講水災哩類天災情況

單係比對下大陸地鐵同紐約地鐵既普通基建的人為因素
係環境,衛生,設備,路線等
咁你覺得邊度好d先?

引用:

就算是比錢他們又點?沒犯法!比你西方長期洗腦式抹黑落去?

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2021-9-13 04:20 PM 發表

講真,中國既發展速度,絕對係恐怖級別!
30年間,由窮到褲都無得著既年代,發展到變成世界第2經濟體,由原子筆都無支,發展有自己既太空站……
真係神話式,好多未踏足過中國既外國人,甚至是香港人台灣人,佢地根本不能相信哩個係事實!
高尚港人仲要經歷過六七八十年代買電器買物資寄錢俾「上面啲親戚」年代
而家班窮親戚事業有成
港璨係會酸啲嘅

中國行番自己認為正確既路就得,唔需要生活喺外國人既批評底下

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]