• 瀏覽: 57,483
  • 回覆: 286
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2021-9-14 09:30 AM 發表

佢嘅中文算好好,好流利冇乜口音,比好多香港人講普通話仲要流利
阿福都唔算好,夏波波仲標準流利,阿根廷人既佢只在中國生活左五年中文字又識睇,又型仔過阿福。片中好多時佢會用上普通話英語西班牙語。另外一個叫司徒建國既英國人,普通話又係勁而且又識睇中文

鬼佬網紅,講出中國事實一部份,拍片反撃外國不實一面

引用:
原帖由 kaiserken 於 2021-9-14 11:12 AM 發表

阿福兩公婆都好野成功減肥,佢老先婆仲勁減肥唔減胸,只講心得係食奶類野keep住...
呢樣秘訣係人都知……佢老婆樣就麻麻地,鼻扁,有D肉地可以性感吓

引用:
原帖由 kaiserken 於 2021-9-14 11:17 AM 發表

阿福都唔算好,夏波波仲標準流利,阿根廷人既佢只在中國生活左五年中文字又識睇,又型仔過阿福。片中好多時佢會用上普通話英語西班牙語。另外一個叫司徒建國既英國人,普通話又係勁而且又識睇中文
英國人講普通話好嘅仲有一個弗冧坊,識唔識?佢講中文仲好過司徒建國。
同埋弗冧坊個侄女露比好靚女好可愛,大咗如果學中文嚟埋中國發展就好啦……

鬍鬚佬曹操d中文勁到飛起

支持Jason

respect too
我在美國的中國朋友就不斷討厭美國

引用:
原帖由 kaiserken 於 2021-9-13 02:32 PM 發表

CHING你仲漏左:內地人食唔起涪陵榨菜;重慶仲未有公路以及好少高樓大廈...
唔去大6都睇吓6劇啦!咁井底之蛙!

引用:
原帖由 kaiserken 於 2021-9-14 11:17 發表

阿褔上海話好過普通話,同李瀟瀟咁樣重慶話好過普通話

佢地真係收左西方國家既錢, 收左西方國家出品的YOUTUBE錢來說真話.

洋人賣國賊投共

引用:
原帖由 Houdini~~ 於 2021-9-14 12:44 PM 發表

唔去大6都睇吓6劇啦!咁井底之蛙!
咁要問下呆灣人喇...

應該係有糧支

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]