• 瀏覽: 57,579
  • 回覆: 286
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-9-13 04:20 PM 發表

對啲理解力超低,詞彙含意不詳的低能兒無謂咁認真
版主又做野刪msg. 睇黎條低能仔俾人發現左佢on__,就封留言.

這是由論壇系統自動發送的通知短消息。

以下您所發表的回覆被 YanNessIsMe 執行 屏蔽帖子 操作。引用:
引用:
原帖由 falconV8 於 2021-9-13 01:50 PM 發表
"聲稱未收取酬勞", 此地無銀。
而家外媒老屈一班在大陸的youtuber, 話佢地收大陸錢去唱好大陸.
咁人地澄清返未收取酬勞, 關乜野此地無銀.
唔好on9啦....
發表時間: 2021-9-13 02:06 PM
所在論壇: 香港及世界新聞討論
所在主題: 聲稱未收取酬勞 洋網紅發片讚中國發展反駁外媒負面報道

操作理由: 違反本版版規,請參考本版版規 3

如果您對本管理操作有異議,請與我取得聯繫。

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2021-9-13 07:09 PM 發表
最大問題係尼啲反駁
十次有八次都唔會被西方當地報導
當然,萬丈高樓都要從地起,地基相信已建好
中國係時候喺更大嘅舞台多用一啲富新聞性具攻擊性嘅言辭回應
務求達到十次有四五次不得不報
西方有報導呀, 咪就係抹黑呢啲youtuber, 話佢地收左大陸錢囉.
馬佳來自斯洛代克, 最近都俾媒體老屈佢收錢唱好大陸.

黃撚一向講民主,人地讚下中國就玻璃心

他們只是不滿西方抹黑中國,以事實反影中國現實給世界認識!

有架我日日都追睇佢尤其係好想睇佢個林肯BB好鬼得意架。

引用:
原帖由 烏咀 於 2021-9-13 08:53 PM 發表

係Youtube睇係內地生活工作既外國人,基本上全部未去中國前,都會對中國有一定程度誤解偏見
但去了中國後真係差唔多全部會改觀,話同佢地係自己國家透過當地媒報導下的中國完全兩回事
冇錯,exactly,所以寄言香港嘅年青人,多D返大陸行下、睇下,唔好信晒傳媒報導,用自己嘅雙眼親自睇下國家依家嘅發展,去諗下點解依家西方國家咁驚大陸

多數鬼佬個腦已被洗,接受唔到囉!

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-9-13 01:50 PM 發表
你去大陸實地印證下條鬼佬講得啱唔啱囉,仲要講埋你有冇收過酬勞,如果有人話你此地無銀,你可以屌番轉頭

引用:
你都冇睇過佢D片!!
睇過就唔會咁講!

引用:
原帖由 .自脫胸圍屈非禮 於 2021-9-13 10:10 PM 發表
多數鬼佬個腦已被洗,接受唔到囉!
黃屍係地球上做漢奸唔知醜嘅物種!!

引用:
原帖由 kw_lam 於 2021-9-13 01:36 PM 發表
可惜真相沒有市場
都唔一定,有幾個台我有睇開,好多外國人粉絲。

今日跟上司吵大穫,因為在有長者在消費卷失效責任歸於某個建制派,我反駁地方是訪問長者是否真的找該建制派填申請表.同時偽民大勝佔有大半席位,點解係要找該建制派,明明該建制派已經接近無席位,該長者可以找到佢地去填真利害.同時是否所有失效表格都是經過該建制派手填?偽民真的無份去填?

「為為國政府作宣傳的人」,是「對德國社會的威脅」

現在的中國學懂了用軟硬實力來跟西方說理,否則只會一直被西方當成為獵物般撕咬。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]