• 瀏覽: 1,017
  • 回覆: 17
國際中心/王溫鈴報導7月才赴美的新上任中國駐美大使秦剛,被美國的保守派媒體《國家評論》揭露,他在一場不公開的會議上,用不符合外交禮儀的強硬態度,向拜登政府放話,並直接說出「閉嘴」2字,這讓在場的與會人士都感到震驚。

仲有外交關係?
應該要斷交!
Only talk , no action 

新聞來源連結:
https://tw.news.yahoo.com/中國駐美大使超無禮-叫美國-閉嘴-全場震驚-145757027.html

有講please,好有禮貌喎

他在一場不公開的會議上,用不符合外交禮儀的強硬態度,向拜登政府放話

唔公開既會議=你話佢講fxxk off 都得啦

洗乜比面美國?

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2021-9-13 07:49 AM 發表
洗乜比面美國?
我都係咁話,美國成日造謠抹黑中國,又唔見嗰啲人會話無禮貎。都唔話係無禮貎啦,美國造謠抹黑中國嘅行為,直頭係卑鄙無恥添啦。

引用:
原帖由 財務自由人1998 於 2021-9-13 06:41 AM 發表
國際中心/王溫鈴報導7月才赴美的新上任中國駐美大使秦剛,被美國的保守派媒體《國家評論》揭露,他在一場不公開的會議上,用不符合外交禮儀的強硬態度,向拜登政府放話,並直接說出「閉嘴」2字,這讓在場的與會人士都感到震驚。

仲有外交關係?
應該要斷交!
Only talk , no action 

新聞來源連結:
https://tw.news.yahoo.com/中國駐美大使超無禮-叫美國-閉嘴-全場震驚-145757027.html
大陸竟敢對美帝無禮?台蛙非常震驚

不公開佢台仔又知,比歐美更早知,算鳩數把拉,大陸最新海警法就係唔同你台仔傾直接同美國對話既預告

拜登都公開叫傻侵shit up lor

阿拉c加果鑊兜面吊tim la, 又唔見美媒話無禮

簡單直接, 慳返大家時間

對賊公唔使講咩禮儀,佢地唔識。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-13 02:40 PM 發表
阿拉c加果鑊兜面吊tim la, 又唔見美媒話無禮
嗰次時間長,屌到順晒嘛

相比侵侵講嘅攻擊性說話, 真係濕濕碎

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-9-13 02:57 PM 發表

嗰次時間長,屌到順晒嘛
美媒慢慢會習慣
似轉移阿富汗911就職........唔敢提

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]