• 瀏覽: 4,814
  • 回覆: 9
LSGE21雖宣傳得鑼鼓喧天,卻註定只能雷聲大雨點小,既無法展示所謂「雙線作戰」的能力,更暴露美國已漸失海上霸權優勢的殘酷現實。

文中呢句總結既話,中晒 point。
只是唔少美國人唔願意相信。

https://www.hk01.com/國際分析/674811/40年來最大海軍演習總結-美國無力同時與中俄交鋒

附件

CO2ejDQUXuN1L2auoxddWdl1WQb4RjM-2Y0oGtmNKBo.jpg(72.56 KB)

本當引來媒體爭相報道宣傳,卻「不幸」與阿富汗變天撞期,全球焦點盡被喀布爾機場的慘狀吸去。。。

美國:都怪塔利班,仲咩嬴得咁快。
攪到同本美帝既軍演撞晒期,俾啲面都唔得。

單係中國,鹵味已經頂唔順!莫講中俄聯手

其實系指單美國對中俄,定系美國聯軍對中俄先?

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-9-13 12:49 AM 發表
其實系指單美國對中俄,定系美國聯軍對中俄先?
如果對手係兩大核武國家,美國聯軍有誰?

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-15 01:03 PM 發表

如果對手係兩大核武國家,美國聯軍有誰?
如果我估,應該有5屎眼+歐盟+日韓巴印……但主力都是美英法,其他都是襯下場驚亡國

其實在下想問,吓吓美國都要用所謂嘅聯軍,難道自己一啲能力都無。。。真肉酸。🤭

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-9-15 01:51 PM 發表

如果我估,應該有5屎眼+歐盟+日韓巴印……但主力都是美英法,其他都是襯下場驚亡國
咁即係第三次大戰,最後存活落嚟嗰個就係勝利者

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2021-9-15 02:40 PM 發表

咁即係第三次大戰,最後存活落嚟嗰個就係勝利者
勝利?人類會滅亡啦。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-9-15 02:23 PM 發表
其實在下想問,吓吓美國都要用所謂嘅聯軍,難道自己一啲能力都無。。。真肉酸。🤭
莫財,想揾水魚幫拖埋單呢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]