• 瀏覽: 17,358
  • 回覆: 71
+12
引用:
原帖由 denniscwip 於 2021-9-12 04:53 PM 發表

美國最喜歡分裂別國,越散越好。
咁反行其事攪共同體既歐盟,係咪攪到美國好唔 happy?

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-9-12 10:18 PM 發表
超,咪即係回復小馬哥時代兩岸合作關系囉,咁台灣要先承認「一個中國」喎…小英肯唔肯先?
美國之音算唔算半官媒?
如果算既,咁小英姐最好考慮清楚。呵呵。

引用:
原帖由 moonbeen 於 2021-9-12 09:52 PM 發表
我的家事,關你尾事。
美國向來多事,阿富汗果邊仲打左廿年。

引用:
原帖由 behappy12 於 2021-9-12 08:48 PM 發表

啲淫賤台妹就送返佢哋去日本, 反正佢哋鍾意做慰安婦啊, 唔好而汙染我哋中南海啊。
淫賤台妹點解要送去日本益架仔?

梗係送去全國各地做女傭,我都想請兩三個幫我清潔

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-12 10:19 PM 發表

咁反行其事攪共同體既歐盟,係咪攪到美國好唔 happy?
是,尤其歐元,美國一直想攪散。

其實有咩人真係會聽“美國之音”?我真系未聽過?去邊度聽都唔識。

引用:
原帖由 SuperSimpleLife 於 2021-9-12 10:59 PM 發表
其實有咩人真係會聽“美國之音”?我真系未聽過?去邊度聽都唔識。
美國非正式既官方喉舌。
反正有 funding ,聽眾有幾多或幾少都唔係問題。

以前阿爺都俾左好多甜頭俾呆灣,係呆灣反轉豬肚

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-12 04:50 PM 發表
美國之音(VOA)近日專訪台灣國際戰略學會理事長王昆義,他提出「合作性統一」,作為「武統」與「和統」之外的另一個選項,成為兩岸統一方案又一創

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210909/512661698692255744329810.jpeg/G0h1yUw9PUg_vNIDh1vG8JGCbTDmtbfmvqdXAL6nVwA?v=w1280r16_9
乜嘢合作性統一, 分明揾笨, 即係統一就唔講往, 錢就繼續揾, 一味拖住, 我都唔信你, 阿爺更加唔信.

最近菜菜子唔多掂, 以為揾阿爺過橋, 可以玩到完成第2任.

引用:
原帖由 voyagehk 於 2021-9-13 01:15 AM 發表
以前阿爺都俾左好多甜頭俾呆灣,係呆灣反轉豬肚
係換左民進黨之後。
國民黨時期合作得幾好。

最唔想佢地統一就是美國!!!哂氣啦

美腳滋陰員工,你們除了收尾金做事,可否試下收人民幣做事?

美國從阿富汗撤軍,
已經透露美國長期衰退既開始。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-12 08:43 PM 發表

美國凡事以自身利益行先。。。
台灣只是棋子。
蔡省長卻經常自 high 
菜省長都係諗住狐假虎威啫?不過,如果有一日,隻紙老虎食咗隻狐狸,就好睇囉?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]