• 瀏覽: 3,731
  • 回覆: 20
+2
【Now新聞台】多名選委會當然委員一連兩天落區宣傳新選舉制度,身兼社福界當然選委的行政會議召集人陳智思指,新選舉制度下不需再分建制或泛民,相信選委會提名及選出解決問題的立法會議員及行政長官。

當香討唔再有藍絲黃絲互相指罵, 我就信不再分建制泛民喇, 否則陳生都係返屋企繼續發夢啦。

新聞來源連結:
https://news.now.com/mobile/editorsChoice/player?newsId=449541

分顏色呢D野,都係D黃撚政棍搞出黎,唔支持佢地既全部都叫藍...問下佢地點解要搞洗腦,分化

一個社會, 唔可能唔無分化 .

美國有, 台灣有藍綠 , 太國有紅黃

其實大陸都有黃絲 . 

而家都5知仲有咩人可以揀選

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-9-12 04:22 PM 發表

其實大陸都有黃絲 . 
以前港英政府高官全部單一由支持英蝗上任

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-9-12 04:22 PM 發表

其實大陸都有黃絲 . 
我不同意, 中央已「決定」左中國內地無黃絲。

🤔非漢奸或 反國家、叛國人士外都可以參選。

🤔我又唔見美國有賣國賊當義員,美國民主自由選個出賣國家個人出來都得咩?

未見過美國有議員會日日叫國家解體?

可解決問題既人一直都有,但想解決問題既人就無。唔明去問李+x。

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-9-12 04:27 PM 發表
🤔非漢奸或 反國家、叛國人士外都可以參選。

🤔我又唔見美國有賣國賊當義員,美國民主自由選個出賣國家個人出來都得咩?

未見過美國有議員會日日叫國家解體?
🤔泛民覺得香港唔好,所以想賣個香港比英國美國?

但點解唔自己念方法令香港變好?

要直接出賣/出售/販賣 國家?

跟本走錯方向。

又唔見美國經濟唔好,話賣個美國比中國?

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-9-12 04:34 PM 發表

🤔泛民覺得香港唔好,所以想賣個香港比英國美國?

但點解唔自己念方法令香港變好?

要直接出賣/出售/販賣 國家?

跟本走錯方向。

又唔見美國經濟唔好,話賣個美國比中國?
🤔公司請班人返來是想他們念方法令公司變好,

好好經營下去,

唔係解決唔到問題就話安排緊把公司賣出去...

成間公司都嚇一跳,

老闆同高層:個員工要賣左我地間公司出去?

個員工咩心態?

其他還想工作的員工:咩料呀條友仔?

🤔咁理解比較好,公司創辦人都冇話賣,結果有個部門走去聯絡其他公司問想唔想收購我們?

係‘不存在反對派或民主派’

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1610177-20210912.htm

附件

abbr_1c36640d89648ebcc8158950df485310.png(465.61 KB)

反對派沒人出來選,選出邊個,都係解決唔到社會問題

引用:
原帖由 KATSU29 於 2021-9-12 04:19 PM 發表
分顏色呢D野,都係D黃撚政棍搞出黎,唔支持佢地既全部都叫藍...問下佢地點解要搞洗腦,分化
要反共、反政府,一定要搞分化、論顏色,如果不是,只是建制的。

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2021-9-12 06:32 PM 發表

要反共、反政府,一定要搞分化、論顏色,如果不是,只是建制的。
你講得啱, 掉返轉講, 如果無分派別必要條件就係無人反政府反共, 咁你覺得呢個條件存唔存在?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]