• 瀏覽: 29,739
  • 回覆: 241
  • 追帖: 1
本主題由 motivation 於 2021-9-12 08:42 PM 移動
  香港疫情基本清零,本地個案已連續長時間無新增,疫苗接種率也將近達到七成。「回港易」全面恢復,並推出「來港易」,方便內地居民來港,雖然這是

講得好好的文章.

跟本政府唔應該先推行來港易, 應該同大陸作為條件. 你想來香港, 得大家互通就有來港易. 有籌碼係手都唔識用. 一味去討好大陸, 但又無為香港人爭取. 愚不可及.

其實香港已經清零兩個多月. 中間都只係得一個個案發生而中斷左.
疫苗接種都有6成. 比澳門只有5成還高.
唔會係因為無健康碼而唔通關啦.
兩地互通有咁難? 定係香港政府跟本無做野? 無牙力?

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/daily/article/2394282/日報-港聞-來論-恢復通關-萬眾期待

熱賣及精選
最終都係要阿爺點頭。

兩地終不隔
久別定當逢

大丈夫
性情如火
力拔山河
看不見~~沒希望~~~我諗起首詩~~

少小離家老大回,
鄉音無改鬢毛衰……唔知有無記錯,中學時學的~~好似係小學........忘了~~~

我的網誌https://holysun2018.blogspot.com/歡迎參觀,謝絕不友善的留言。
呢家通關問題就係國內唔信香港呢個政府把到關、清零在望又放寬外地來港再係社區傳播、個衛生局一直又冇同國內協商溝通點做、日日就上去國內問幾時可以通關有用咩?請果班政府專家顧問日日出黎唱反調、又話呢個病毒源頭係中國、又話唔封關會死過百萬人、都未計比班醫護罷工威脅、最近咪又係班政府顧問專家出黎、講開關到時又會點周圍傳染、你個政府請埋D人搵埋D人、係漠視事實係度造謠抹黑、連最基本香港係因對外開放先攪到社區爆發、你又要屈落去係中國帶出病毒、林鄭搵埋呢D廢官廢專家係度攪事抹黑、香港又點可能同國內有通關既一日!!!!

做人要有決心要有恆心,
好多大陸囡囡活在水深火熱之中
等緊我去救援架

奸邪妖獸聲稱︰「『黃色經濟圈』非常強大,香港經濟香港人撐得起。」

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-9-12 11:59 AM 發表

等緊我去救援架
x2,幾時通關呀!快D啦

香港人鐘意封關
大陸政府只係成人之美啫
內地人根本唔急去香港

一同大陸通關,班醫護又玩罷工啫

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-9-12 11:45 AM 發表

最終都係要阿爺點頭。
呢樣真,省政府唔敢自把自為,有乜事人頭落地烏紗不保,唔同香港繼續升官發財。

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-9-12 11:59 AM 發表

等緊我去救援架
你有無回鄉証都成疑

泛民五大訴求:
1.成立「獨立」委員會,籌備港獨事宜
2.將港獨人士破壞行徑定性為義舉
3.釋放港獨義士並作出道歉及賠償
4.限時港共警員棄械投降
5.中共需向全球承認骯肛 is not China
引用:
原帖由 剎華 於 2021-9-12 11:54 AM 發表

看不見~~沒希望~~~我諗起首詩~~

少小離家老大回,
鄉音無改鬢毛衰……唔知有無記錯,中學時學的~~好似係小學........忘了~~~
搞笑呀你

期待通關

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
已打科興疫苗

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
提示:支持鍵盤翻頁左 右