• 瀏覽: 44,882
  • 回覆: 690
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-9-11 08:34 AM 發表

點會淒涼???「專家」話英國同香港一樣喎,好易適應。

香港過去一年迎來新一波移民潮,特首林鄭月娥今午(10日)出席香港都會大學(前稱香港公開大學)講座時被問及移民潮,她稱以平常心看待,認為市民

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210910/513135492301066240930472.jpeg/SgvktlpwYvyOBhB9AP64eSjg41rYxIQ02hcQhtoXEIY
人地想走咪走囉,理得佢地
我究聽到故仔話去外國洗廁所開心過係香港,所以好支持佢地走

熱賣及精選
手足們你哋唔好信,英國做貨車司機都五皮幾港紙㗎,繼續你哋嘅行程啦!🤣

移民後,不要過2年之後,又爭住回來

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-11 08:39 AM 發表

大黃絲林鄭
黃鄭月鵝個老公係大黃撚!黃到黑!!

俾條大黃撚插住,仲可以唔黃?!

走唔甩的人更淒涼

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-9-11 08:34 AM 發表

點會淒涼???「專家」話英國同香港一樣喎,好易適應。

香港過去一年迎來新一波移民潮,特首林鄭月娥今午(10日)出席香港都會大學(前稱香港公開大學)講座時被問及移民潮,她稱以平常心看待,認為市民

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210910/513135492301066240930472.jpeg/SgvktlpwYvyOBhB9AP64eSjg41rYxIQ02hcQhtoXEIY
英國同香港一樣,都叫華人移民做  蝗😂

引用:
原帖由 日照雷門 於 2021-9-11 09:26 AM 發表

咪岸九啦!當年落嚟嘅人,皮膚係同顏色㗎,慢慢你就當佢係本土人,香港人去到英國,本土白人會視香港人為入侵者

全世界國家嘅移民法例,係可以隨時更改嘅,法例沒有歧視及公平嘅元素,只有一個前提,就係對國家及其人民利益,可以因為你窮或者殘疾而趕你走,但若果你帶大把錢,去到交好多稅,又或者有技術係佢國家需要嘅,當然冇問題,但嗰啲帶幾十萬去到爭工作嘅,到第五年時,陰國正苦隨時叫你返香港,咁就真係幫到子女嘅未 ...
英國幾時趕大批香港人返香港,請列舉事實,你唔好成日作假新聞。

97前,港督膚色同你一樣咩?

引用:
原帖由 世間來客 於 2021-9-11 08:58 AM 發表

林鄭女士你統治的香港都好淒涼!
黑暴假文宣仲意話咩就咩啦,反正黃粉唔識思考的

人地自由大於一切家淒涼係佢地心中排第幾

引用:
原帖由 man152 於 2021-9-11 08:49 AM 發表

佢地當初以為
只係俾白人騎住,心甘命抵
點知原來騎住佢
景然係黑人,南亞人
你話點算好?
非洲黑人、南亞人、中東難民係為世所逼為生存嘅,值得外國人關懷....

香港黃黑畜係衣食無憂!只因無病呻吟,妄想被逼害症而煉獄自尋!不值得同情之餘,仲會輸入反社會反政府黑色暴力習慣!

垃圾就係垃圾!
全世界無地方會接收包容垃圾!

取消佢地D身份證未,雙重身份,會唔會犯國安法㗎,
可憐黃絲,等同支持黑暴呀

洗鬼理佢地咁多吖,要走既走得到自然錢紙方面有番咁上下,鐘意既就留低唔鐘意既就走,自己既事自己負責,冇謂要勉強或勉留

有錢去到邊都係上等人

引用:
原帖由 希夷 於 2021-9-11 08:41 AM 發表

淒涼係唔扺可憐
佢哋係曱甴,
香港法律制裁唔到佢地,
自己流放,都係一樣罪名
有錢就好似羅湖聰咁,日日有囡食、餐餐飲紅酒。
無機就真係淒涼

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-11 08:39 AM 發表

大黃絲林鄭
當年689話唔做 佢話退休後去英國嫁!

正災星 成日話同內地通關 內地都唔騷你 咁咪同外國通關先 反正中國點都係唔肯通關 而家兩頭唔到岸 清你老母咩 港人出境到英國先驗到確診 唔驗根本就係零 病毒唔消失 係咪以後都咁過日子? 

中國鍾意搞港獨咪搞飽佢 我想正常去旅行 

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]