• 瀏覽: 44,727
  • 回覆: 690
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 世間來客 於 2021-9-11 08:58 AM 發表

林鄭女士你統治的香港都好淒涼!
咪係,有 5 百幾萬人有 BNO VISA 資格都唔走,又真係淒涼。

熱賣及精選
移民做咩野丫 住係香港行出門口 行落樓衣食住行玩 幾好都有 

香港人咁鐘意去日本泰國玩 又話鄉下又話退休佳品 去左歐美定居 基本上同日本泰國劃左界線

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-9-11 08:43 AM 發表

冇錢嘅去到邊都淒涼
香港好多富豪當年都係著條底褲游水落來,唔需要帶大把黃,白銀走難。
只要有一顆拼搏的心,到哪裡都可以發家致富。
香港制度以前係抄自英國,去英國生活根本與香港相同。只要自細在香港受教育,英語,語言沒難度。

講真,移民英澳加美,如移民一家四口扣除買屋還有2千萬港元買收息股先好諗移民,一定要諗好長期無嘢做,D cheap工唔想做,自己及仔女生活大小突發開支等

淒涼?
唔覺喎
條路.............

附件

44b1996c1706cef1e00b81862d2ce5dd7b1b9901_b.jpg(42.08 KB)

2021-9-11 09:19 AM

全世界國家嘅移民法例,係可以隨時更改嘅,沒有歧視及公平嘅元素,只有一個前提,就係對國家及其人民利益,若果你帶大把錢,去到交好多稅,又或者有技術係佢國家需要嘅,當然冇問題,但嗰啲帶幾十萬去到爭工作嘅,到第五年時,陰國正苦隨時叫你返香港,咁就真係幫到子女嘅未來

路是自己揀的,仆街又要喊,抵撚死

連堂堂一位特首都要學埋d小粉紅做埋d冇腦低質素洗腦文宣,何等淒涼是也?

你老公同兩位公子淒唔淒涼呀又?

唔淒涼英國就唔會幫口叫放寬攞MPF啦!

咁都信?
咁仲送仔女去外國讀書既??
林鄭冇人性架?

引用:
原帖由 中秋會表姐 於 2021-9-11 09:18 AM 發表

講真,移民英澳加美,如移民一家四口扣除買屋還有2千萬港元買收息股先好諗移民,一定要諗好長期無嘢做,D cheap工唔想做,自己及仔女生活大小突發開支等
二十萬港紙夠一家四口在英生話六年!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-9-11 09:15 AM 發表

咪係,有 5 百幾萬人有 BNO VISA 資格都唔走,又真係淒涼。
林鄭月娥女士要更加努力! 淨化香港,變成一個她理想的香港!

妻涼?
好事呀,果d老公去移民之後就已經可以乜都唔使做,淨係日日係老婆身邊潑扇,真係既溫馨又浪漫,黃絲奶 好快d帶埋老公去喇,保證必定涼快過日子呀!

提示: 違規內容已被屏蔽
但係香討某隻曱甴成日話過到去就變神仙,當然我好支持呢隻曱甴嘅講法

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]