• 瀏覽: 51,220
  • 回覆: 308
+11
呢個政府真係好搞笑 ,係咁逼香港人打針, 但係個來港易啲內地人嚟香港, 就唔使打針, 唔使隔離 ,淨係做檢測, 已經可以畀佢四圍頭走, 嗰個陳肇始, 話因為內地疫情平穩喎 ,香港唔平穩過佢, 係咁逼人打針。
下周三(15日)起,身處廣東省和澳門的非香港居民,可透過「來港易」計劃豁免檢疫來港。立法會議員田北辰批評政府准許這批人毋須先接種新冠疫苗,

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/675 ... utm_medium=referral

唔係咁 點有第五波 大家自己睇路 病毒即將大軍湧入

香港人係外國返黎都要打左針及隔離
反而中國黎既人兩樣都唔需要

國內好多人已經打晒2針!

附件

E14A4897-E441-4B88-99A2-606CD46DF143.png(590.63 KB)

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-10 05:02 PM 發表

一事還一事
你答得啱呀,佢打左幾多億同可以比唔打針既人入香港,根本係兩件事,佢真係九唔答八

引用:
原帖由 TAKY1981 於 2021-9-10 04:58 PM 發表
國內好多人已經打晒2針!
佢打左幾多億同可以比唔打針既人入香港,根本係兩件事, 咁既然佢咁多人打咗針, 咁點解唔規定一定要打齊兩針先畀佢入嚟香港呢

大陸人大部份已接種了疫苗, 相信在大陸你搵個未接種疫苗的人難過搵個已接種疫苗的人
雖然大陸大部分人都接種了疫苗, 林鄭政府都要寫清楚要打了疫苗才可來港

我都認為
無打針免檢疫既安排
並不合理
否則隨時又有新一輪爆發 ...   

香港疫情最平穩🙄🙄🙄

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-9-10 05:16 PM 發表
大陸人大部份已接種了疫苗, 相信在大陸你搵個未接種疫苗的人難過搵個已接種疫苗的人
雖然大陸大部分人都接種了疫苗, 林鄭政府都要寫清楚要打了疫苗才可來港
如果大陸真係個個都打曬針 咁更加要講 打咗針先可以入嚟香港啦 個政府k型㗎

引用:
原帖由 mingting0227 於 2021-9-10 05:18 PM 發表

如果大陸真係個個都打曬針 咁更加要講 打咗針先可以入嚟香港啦 個政府k型㗎
我也贊成要完成打針才可來港, 這個政府總是做一半漏一半, 好大可能又是邱騰華的鬼主意, 上次跟新加坡的旅遊氣泡又是這樣

引用:
原帖由 焦急熱情的主席 於 2021-9-10 05:18 PM 發表
香港疫情最平穩🙄🙄🙄
唔出現本土感染的時候

個政府又要喺度製造中港矛盾喇, 好地地要求打曬針先入嚟香港咪好囉, 既然都覺得大陸已經全部打曬針

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]