• 瀏覽: 65,010
  • 回覆: 223
+6

【5000元消費券/政府電子消費券/八達通/AlipayHK/Wechat pay/拍住賞/Tap & Go】八達通於7月公布消費券優惠獎賞,於政府消費券計劃網站,成功登記選用八達通卡的用戶,並於8月及9月份,零售消費分別滿1,000元(只計算200元或以上的零售消費額),則可獲贈50元增值額。若用戶兩個月均符合資格,最高可獲贈合共100元的增值額。
符合8月份資格的用戶,最快明日(10日)便能領取增值額50元。至於符合9月份資格的用戶,最快可於10月10日領取。不過須注意的是,由於該獎賞的名額僅100萬個,先到先得,用戶可到八達通的網頁,以查詢是否屬於合資格的首100萬人。
下文將介紹如何以查詢1,000元零售消費進度,以及八達通合共100元獎賞的領取方法。

歡迎各大電子錢包供應商,提供不同優惠被香港市民,推動電子交易。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/社會新聞/674369 ... utm_medium=referral

金融市場只有盜賊,一定唔會有好人,好人一定係騙子。
引用:
原帖由 日行千里 於 2021-9-9 05:19 PM 發表
https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210909/512631295562485760103647.jpeg/ISvIGP9qTL6e2k1ntnZ4AxeEeCe6Qcx1j8nfMI_J3zA
【5000元消費券/政府電子消費券/八達通/AlipayHK/Wechat pay/拍住賞/Tap & Go】八達通於7月公布消費券優惠獎賞,於政府消費 ...
真係嘥氣,只計算滿200港元的消費,邊得咁多200元以上的消費?一般用嚟搭下車,食下早餐,超市都未必買到200元一次。
所以可以無視,我行我素可也。

唔係易攞

等如啲人去攞咩K嘅$5現金券,一樣係嘥氣,買滿15蚊先可以用一張,有鬼用?仲要幫襯多佢4次?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-9 05:24 PM 發表
唔係易攞
係極難攞到囉.

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-9 05:24 PM 發表

有需要嘅日用品買定都得嘅
消費券呢我就一早用晒嘞,我仲增值咗500蚊添,但竟然查無一筆交易係超過200元嘅。
所以我一早就已經無視呢啲嘢,浪費生命,燃燒青春。

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-9 05:21 PM 發表
50蚊  你當我乞衣呀?
林鄭畀乞依都500大元

我夠啊,8月內消費了200元以上x5次,但是,竟然滿額了,冇得拎獎賞的50大元~

附件

Screenshot_20210909-173354.jpg(66.68 KB)

唔知有冇資格, 系咪都去試吓

名額有幾多任佢講! 最後可能一位都無!!! 因為八達通根本無需向公眾交待!

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-9 05:21 PM 發表
50蚊  你當我乞衣呀?
係垃圾至真

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]