• 瀏覽: 20,554
  • 回覆: 237
  • 追帖: 1
本主題由 motivation 於 2021-9-9 03:49 PM 移動
引用:
原帖由 estateman 於 2021-9-10 12:25 PM 發表

加拿大糸美國嘅省
道友多只糸省長
法國英國都係美國一個省

熱賣及精選
引用:
原帖由 麻醉 於 2021-9-9 08:00 PM 發表

每年強國咁多貪官、逃犯?
美國仲多貪官, 你問下老登係阿富汗洗既幾萬億最後去左邊?

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-9-9 02:37 PM 發表

仲醜樣過我, 無吹水, 唔係因為似習大大, 唔會搵佢. 

呢套野明玩習大大. 
好L靚仔

老尾超級英雄片軍隊片特工片,電影同劇集同電玩都有唔少,咁多年來不斷洗人腦,美化正義化老尾,唱衰中國俄佬伊斯蘭佬北韓佬,呢幾年已經提唔起興趣去睇

引用:
原帖由 sylim 於 2021-9-9 02:47 PM 發表

玻璃心臟病又發作
咁你就要保重身體啦!

引用:
原帖由 87er 於 2021-9-9 03:05 PM 發表

“他說:「我小時候父母對我說,他們在共產主義中國的統治下長大的故事,他們生存於第三世界,說有很多人死於飢餓。”

劉思慕三十二歲,
佢媽五、六十歲,
五、六十年又大陸確實餓死唔少人,
佢媽又講得有錯~

五、六十年前大陸稍為叻D嘅人材就走去美國、英國等等。
留下老幼殘兵,
惡性循環~
你話大陸點發展經濟?
對對對,中國大陸根本無人才,生靈塗炭無啖好食,依家聽到國內人人生活富裕,什麼新能源汽車、芯片技術、宇航、礦採、5G建設全部都係妙想天開全部做假,大家唔好信!

引用:
原帖由 yp123 於 2021-9-9 03:11 PM 發表

點解中國30 年前會似第三世界國家?  點解唔問下對上果 100 年, 西方國家如何侵略中國, 8 國侵華, 賣鴉片到中國賺錢, 將D壯丁賣豬仔去各地比佢地勞役, 日本侵華, 美國借打朝鮮侵略中國邊境, 引致中國出兵抗美援朝。  一個國家經歷左咁多年大小戰爭, 點可能唔似第三世界。  但中國只用左百年, 今日已經成為第 2 大經濟體系。 甚麼第三世界仲可以扯上關係???
說得太對了👍👍👍

引用:
原帖由 HKpeople112 於 2021-9-12 03:24 PM 發表

對對對,中國大陸根本無人才,生靈塗炭無啖好食,依家聽到國內人人生活富裕,什麼新能源汽車、芯片技術、宇航、礦採、5G建設全部都係妙想天開全部做假,大家唔好信!
講緊劉思慕阿媽年代呀~

井底蛙

不去換頭, 都係新移民。

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-9-9 02:49 PM 發表

人各有志,人地係加拿大人,講加拿大話係天經地義,但大陸封殺電影又係大陸自己主權,所以,整個事情,根本就冇咩特別,係D記者特登搵呢寫
成套戲以華人做主導,擺明荷里活想打入中國市場,你個on 9 仔仲倒自己米
另外想講,男主角極樣衰,話係梁潮偉個仔,簡直侮辱左梁生,唔怪之得梁生要收6000萬先拍

荷里活吖最想打入呢個佢中既第三世界,唔係想揾佢

霍如羿射九日落,矯如群帝驂龍翔。  來如雷霆收震怒,罷如江海凝清光。123
引用:
原帖由 海灘紅色的師兄 於 2021-9-14 11:05 AM 發表

成套戲以華人做主導,擺明荷里活想打入中國市場,你個on 9 仔仲倒自己米
另外想講,男主角極樣衰,話係梁潮偉個仔,簡直侮辱左梁生,唔怪之得梁生要收6000萬先拍
佢當自己係白人

霍如羿射九日落,矯如群帝驂龍翔。  來如雷霆收震怒,罷如江海凝清光。123
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]