• 瀏覽: 3,445
  • 回覆: 29
世界衞生組織衞生緊急項目負責人瑞安(Mike Ryan)周二(7日)表示,新冠病毒將不斷變種變成與流感一樣,不太可能消失

777 今日才講完不能新冠病毒共存。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210908/bkn-20210908153319768-0908_00992_001.html

新冠疫苗安全堪憂,衞生署今日(8日)更新疫苗接種監測,截至本周日(5日)的過去一周,接獲4宗曾經於離世前14天內接種新冠疫苗的死亡報告,涉及2男2女,年齡介乎46歲至74歲。

引用:
原帖由 我最愛柏寶 於 2021-9-8 09:33 PM 發表
新冠疫苗安全堪憂,衞生署今日(8日)更新疫苗接種監測,截至本周日(5日)的過去一周,接獲4宗曾經於離世前14天內接種新冠疫苗的死亡報告,涉及2男2女,年齡介乎46歲至74歲。
打定唔打?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-9-8 09:43 PM 發表

打定唔打?
我未打 睇定d先 又第3針又第4針。 等到最後真係要打時先會打。 日日零確診 打左都好無謂。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-9-8 09:27 PM 發表
世界衞生組織衞生緊急項目負責人瑞安(Mike Ryan)周二(7日)表示,新冠病毒將不斷變種變成與流感一樣,不太可能消失

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210908/photo/bkn-20210908153319768-0908_00992_001_01b.jpg?20210908192826

777 今日才講完不能新冠病毒共存。

新聞來源連結 ...
如果每個國家都做到中國咁清零又點會不太可能消除

長戴口罩 明哲保身

引用:
原帖由 我最愛柏寶 於 2021-9-8 09:47 PM 發表

我未打 睇定d先 又第3針又第4針。 等到最後真係要打時先會打。 日日零確診 打左都好無謂。
會否有一日,不打不比出街甚至坐車?

港人已經做得好好 加拿大呢邊唔好話去打針 口罩都唔願戴… 沒完沒了

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-9-8 10:01 PM 發表

會否有一日,不打不比出街甚至坐車?
咁咪打囉. 暫時不打影響不大咪唔打住.
打左又唔係有益 打得多又唔係對身體好

抗疫失敗

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2021-9-8 09:52 PM 發表

如果每個國家都做到中國咁清零又點會不太可能消除
無清過, 唔好呃自己, 所謂清, 只是未check 到. 個幾日 .

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-8 10:46 PM 發表
已經預咗呢一世都要戴口罩
一世戴, 免強接受到, 但要一世返大陸隔離, 我接受唔到.

有可能移民返大陸.

美國佬抗疫失敗,爆完又爆,已經放棄控制措施,任由病毒侵蝕全世界,又任由病毒不斷變種,根本無得消除啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]