• 瀏覽: 3,444
  • 回覆: 29
全世界定一個月,全國封城21日,就可以清零,但西人唔肯都冇辦法

「微生物之戰」長久以來,人類都處於下風。

引用:
原帖由 廿蚊水 於 2021-9-9 06:15 AM 發表
全世界定一個月,全國封城21日,就可以清零,但西人唔肯都冇辦法
你 想 得

了 

1. 全 世 界 封 21 日 係 不 可 能 的 任 務 . 
2. 21日 非 精 確 病 毒 潛 服 期 , 好 多 可 以 帶 菌 數 月 而 無 病 征 .
3. 新 冠 存 在 大 環 境 中, 各 種 動 物 身 上 . 

唔 好 為 左 同  西  方  打 口 水 戰 , 故 意 挑 戰 不 可 能 的 任 務 .

我 地 的 認 知 中 , 從 來 都 沒 有 要 清 0 流 感 病 毒 的 說 法  .

本 質 上 , 流 感 病 毒 同 我 地 共 存 了 數 萬 年 . 

挑 戰 不 可 能 的 任 務 . 

等 於 叫 個 師 奶 去 攀 登 珠 峰 .

無 論 你 有 多 大 的 決 心 , 最 終 都 只 係 會 瓜 柴 .

2 年了, 希 望 大 家 認 清 事 實  . 

細 胃 假 假 地 都 叫 做 專 家 , 世 界 頂 尖 的 科 學 家 都 有 . 

佢 都 唔 夠 膽 亂 吹 的 .  

咁就唔好話打建立什麼屏障啦

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2021-9-9 07:47 AM 發表

咁就唔好話打建立什麼屏障啦
所謂的免疫屏障, 根本不存在.

100 % 的接種率, 也不等於是免疫屏障, 更加說不上清 0

病毒是無孔不入的.

有 條 件 放 寬 一 些 防 疫 限 制 是 有 需 要 的 , 合 理 的 , 例 如 中 港 通 關 .

如 果 唔 係 , 真 係 會 帶 來 極 嚴 重 的 社 會 問 題  .

中央封香港, 始終覺得唔係完全是防疫角度出發.

多多少少有D政治因素. 

唉, 鬼叫你封人在先咩. 

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-9-9 07:28 AM 發表

你 想 得

了 

1. 全 世 界 封 21 日 係 不 可 能 的 任 務 . 
2. 21日 非 精 確 病 毒 潛 服 期 , 好 多 可 以 帶 菌 數 月 而 無 病 征 .
3. 新 冠 存 在 大 環 境 中, 各 種 動 物 身 上 . 

唔 好 為 左 同  西  方  打 口 水 戰 , 故 意 挑 戰 不 可 能 的 任 務 .
點止動物,病毒可能附在一些死物身上,封完 21 日後,人類接觸到,又再 LOOP 過。

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2021-9-9 08:31 PM 發表
COVID 22 is coming

https://hk01.app.link/LG71h8MfUbb
COVID 19 都未清,人類又要迎來 COVID 22。

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-9-8 10:55 PM 發表

無清過, 唔好呃自己, 所謂清, 只是未check 到. 個幾日 .
你地俾人洗腦洗到事實都睇唔到
回港易返左黎香港免隔離20幾萬人啦
1個都無人感染
只係未check到??你講乜都得
你話大陸人全部都係外星人都得架啦,只係佢地唔肯公布

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-9-9 08:18 PM 發表

點止動物,病毒可能附在一些死物身上,封完 21 日後,人類接觸到,又再 LOOP 過。
今日兩個新聞已驗證我的看法.

有人帶病毒超過 21 日無病徵.

美國動物園星星身上找到新冠.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]