• 瀏覽: 5,155
  • 回覆: 14
在2014年佔中事件及2019年反對修訂《逃犯條例》風波期間,有不少社工就走在前線,繼而涉及不同的違法行為被捕。保安局今...

嗰個新嘅少一點呀究竟就你老味

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0908_00822_001.html

新例一出,呢班暴秩以後冇得做社工

Condemn letter means nothing and those social workers should be fired immediately! 

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2021-9-8 01:29 PM 發表
新例都要犯國安法至會

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2021-9-8 01:29 PM 發表
轉做卸工(卸貨工人)

唔做社工, 有乜嘢啱做? 

引用:
如果政務司長仍然係光頭宗就唔會發生

引用:
我哋等緊遲來的公義

如果得8人社工香港就唔會有那麼大件事啦,請有關部門跟進犯黑暴之人有幾多是有社工跟進開,有邊d 社工跟進人士特別多犯法 黑暴

引用:
原帖由 四個大字 於 2021-9-8 01:26 PM 發表
在2014年佔中事件及2019年反對修訂《逃犯條例》風波期間,有不少社工就走在前線,繼而涉及不同的違法行為被捕。保安局今...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210908/photo/bkn-20210908131146438-0908_00822_001_01b.jpg?20210908131722

嗰個新嘅少一點呀究竟就你老味 ...
香港真係搞笑,

社工都出來搞事,

唔怪之得咁多問題廢青。

😪

轉做乞兒啦

譴責了事??

有案底都仲可以註冊做社工

嘩!暴政到呢!書面遣責咁𠃊大件事!

一定係政治打鴨,寒蟬+骨牌效應,同埋逼壓港人….……!!!!!

坐過監有案底的邵家瑧仲可以做社工.?

主題標籤 #保安局
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]