• 瀏覽: 41,069
  • 回覆: 354
+3
港府宣佈明日(8日)凌晨起全回恢復「回港易」,並於9月15日起推出「來港易」,容許內地及澳門非本港居民免檢疫來港,港深灣口岸及港珠澳大橋口岸

香港人繼續夜朗自大,拒用健康碼,與內地通關將會遙遙無期。林鄭政府不做,莫非真的要等下屆?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/673696/港政協斥港府拒推健康碼-以制度不同作擋箭牌-林健鋒冀盡快通關

快啲推行健康碼,唔肯用果d人咪由得佢死,反正唔肯用果d 一定係黃屍,罰到佢地破壞就最好

引用:
原帖由 上子 於 2021-9-8 08:10 AM 發表
港府宣佈明日(8日)凌晨起全回恢復「回港易」,並於9月15日起推出「來港易」,容許內地及澳門非本港居民免檢疫來港,港深灣口岸及港珠澳大橋口岸

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210520/472128525692833792685742.jpeg/BZNnabtBDzjf0UrwhCnKPpTmXD7Pct47ECkZbhApGW4?v=w1280r16_9
的確抵屌
昨天我剛談過這問題。做個手機app,用家自負風險,經一輪問答和認證,把資料transfer入健康碼。有乜問題,今時今日仲怕乜L野?

引用:
原帖由 6674 於 2021-9-8 08:24 AM 發表

的確抵屌
昨天我剛談過這問題。做個手機app,用家自負風險,經一輪問答和認證,把資料transfer入健康碼。有乜問題,今時今日仲怕乜L野?
怕乜?黃官就係怕同內地通到關。

引用:
原帖由 alipaopao 於 2021-9-8 08:28 AM 發表

怕乜?黃官就係怕同內地通到關。
DKLMCFH
手機的一機兩號丶中港通丶大陸咭丶大陸支付寶....,米仲高風險?

仲話林鄭想連任,叫佢返鄉下食屎啦

斥嚟托咩, 慳返啖氣好柒過啦. 林鄭做嘢, 係咁L上下.

香港日日有輸入........

針又唔打, 驗又嘈, 安心出行又亂填.......

尼哥潔曼又有特權.......點通???

引用:
原帖由 6674 於 2021-9-8 08:24 AM 發表

的確抵屌
安心出行都唔係個個用............

班政協出賣港人 為港共政府收集私隱

屌你咩
澳門咪一樣特別行政區
一樣一國兩制!

燒佢數簿就啱喇……寬西嚴中…外國每日成萬確診唔封中國一兩單即封

我大陸個表弟婚都結埋,生埋個女,等我返得去望下佢都會跑會叫了~~~叔叔你麥水呀?陰狗功!!

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-9-8 10:11 AM 發表
班政協出賣港人 為港共政府收集私隱
咪拎一萬同五千喇嗰d一樣有收集私隱架

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-8 10:10 AM 發表

安心出行都唔係個個用............
安心出行真係廢到極, 全手動操作, 什麽年代呀?! 手動掃店的安心出行QR code, 核酸檢測報告要手動掃QR code才可上傳資料到安心出行, 接種疫苗記錄又是要手動掃QR code 才可上傳資料到安心出行

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]