• 瀏覽: 41,318
  • 回覆: 354
+3
引用:
原帖由 6674 於 2021-9-8 08:24 AM 發表

的確抵屌
昨天我剛談過這問題。做個手機app,用家自負風險,經一輪問答和認證,把資料transfer入健康碼。有乜問題,今時今日仲怕乜L野?
香港啲膠官去食屎啦

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-9-8 10:11 AM 發表
班政協出賣港人 為港共政府收集私隱
你都on9,政府老早有曬你所有資料,勸你快d移民,去歐美過自由嘅生活!
最後,記住唔好用手機,你嘅指紋.面貌.言論...已經偷偷被記錄。

引用:
原帖由 湊熱鬧的人 於 2021-9-8 10:30 AM 發表

安心出行真係廢到極, 全手動操作, 什麽年代呀?! 手動掃安心出行QR code, 核酸檢測報告要手動掃QR code可上傳資料到安心出行, 接種疫苗記錄又是要手動掃QR code 才可上傳資料到安心出行
冇計架
香港人以為自己好勁, 大陸會監控
又可能廢唔敢用新野, 怕比d科技out
分90幾套系統裝同樣野係on 9

e.g. 醫院巡房, 都係係份野野寫唔用電腦........

又講擔心私隱、監控呢d真係得啖笑。
首先阿爺唔係迫你700萬人強制返大陸,返得去用健康碼就當然係自願啦,不知所謂既政府

引用:
原帖由 kelvin167 於 2021-9-8 10:41 AM 發表
又講擔心私隱、監控呢d真係得啖笑。
首先阿爺唔係迫你700萬人強制返大陸,返得去用健康碼就當然係自願啦,不知所謂既政府
唔係全部用冇意思

引用:
原帖由 剎華 於 2021-9-8 10:16 AM 發表
我大陸個表弟婚都結埋,生埋個女,等我返得去望下佢都會跑會叫了~~~叔叔你麥水呀?陰狗功!!
我大陸個老婆呀!同第二個男人結左婚,仔都有一歲大啦!

引用:
原帖由 剎華 於 2021-9-8 10:16 AM 發表
我大陸個表弟婚都結埋,生埋個女,等我返得去望下佢都會跑會叫了~~~叔叔你麥水呀?陰狗功!!
到表弟嫁女都未必得

健康碼需要電信公司上交數據,用手機信號數據管理手機用戶行蹤

香港政府系搞唔掂李超人和黃果幾間電信公司姐,大陸電信,移動,聯通都是國企,數據,國家說拿就拿

唔管點樣,希望港府帶領我哋早日脫離疫情,大家可以回歸正常生活

「好打得」唔需要港政協說三道四
中聯辦都未出聲 吠什麼

四隻字:制度不同,即係乜?林鄭應出黎解悉呢四隻字嘅含意係乜,同埋點解同屬一國兩制嘅澳門又無"制度不同"嘅問題?

引用:
原帖由 上子 於 2021-9-8 08:10 AM 發表
港府宣佈明日(8日)凌晨起全回恢復「回港易」,並於9月15日起推出「來港易」,容許內地及澳門非本港居民免檢疫來港,港深灣口岸及港珠澳大橋口岸

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210520/472128525692833792685742.jpeg/BZNnabtBDzjf0UrwhCnKPpTmXD7Pct47ECkZbhApGW4?v=w1280r16_9
有健康碼都唔會比你返大陸啦,訓醒未

大陸推健康碼、行程卡等等已經十分成熟……

鄉港仍然原地踏步,不思進取,落伍又脫節

通関邏輯唔係在於健康碼,係兩地嘅接種率,兩地都高接種率,在科學上才是通關條件

個碼吾係早就講可用家咩家下又話吾得,研究左成年都係得個吉,定本身就冇打算搞,之前只係打下嘴炮

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]