• 瀏覽: 4,819
  • 回覆: 34
+2
荃灣發生夫妻互毆事件。今晚(7日)9時57分,橫龍街48-56號宏龍工業大廈一對夫妻,疑因故爆發爭執。其後,男方報警聲稱

係咪呀,都話三日唔埋兩日就有夫婦互毆架啦

香港人戾氣大,胸襟窄,天下數一數二

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210907/bkn-20210907224331937-0907_00822_001.html

又係性生活唔愉快.

黃狗擅長狗咬狗

老婆咩質素先

「黃族」的日常。

又係黃色思想害人

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-8 07:40 AM 發表
又係性生活唔愉快.
多數是子女問題及性格不合.............應該會愈來愈多........!!

當年缺德的年青人.........現在應該步入40-50歲左右.......!!
這群人都是在回歸時........英國人刻意創造出來的香港廢物......!!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-9-8 12:38 發表

多數是子女問題及性格不合.............應該會愈來愈多........!!

當年缺德的年青人.........現在應該步入40-50歲左右.......!!
這群人都是在回歸時........英國人刻意創造出來的香港廢物......!!
家家有本難唸的經, 唔肯放低我執, 一人讓一步, 係好難解決到問題.

引用:
原帖由 LEE1989 於 2021-9-8 07:41 AM 發表
老婆咩質素先
男的要獨立自主...........女的要主管全家財政.............!!
當年女權主義初抬頭..........男人還未女性化..........大男人依然強大.....!!

這群人應該就是在40-50歲左右..........結婚在30歲左右........即係婚姻生活走過10年左右....!!
未來會更多家庭暴力發生.........加上失業時間及疫情關係.........留在家中的時間更長......問題更多...!!

引用:
原帖由 朋友號00 於 2021-9-8 12:41 發表

可能係其中一方性生活太愉快
講真, 一對做咗2,30年愛嘅夫妻, 又何來激情可言.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-8 12:41 PM 發表

家家有本難唸的經, 唔肯放低我執, 一人讓一步, 係好難解決到問題.
你想得太簡單........老一輩會選擇退讓......之後大家堅持到最後........!!
畢竟去到一個年齡大家都昇華....!!

問題現在新一代的想法是去到盡.........他們的中心思想是......!!
忍一時得寸進尺..........退一步變本加厲.....唉.....!!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-9-8 12:48 發表

你想得太簡單........老一輩會選擇退讓......之後大家堅持到最後........!!
畢竟去到一個年齡大家都昇華....!!

問題現在新一代的想法是去到盡.........他們的中心思想是......!!
忍一時得寸進尺..........退一步變本加厲.....唉.....!!
咁咪就太多人, 有好重嘅執念囉, 如果多啲人, 識得易地而處, 問題就易解決好多.

工業大廈就知咩事啦

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-8 12:41 PM 發表

有幾多人願咁去做?就少點爭拗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]