• 瀏覽: 47,081
  • 回覆: 242
+3
港島南區沙灣徑石灘昨發現男屍,證實死者為姓洪(36歲)本地男子,洪生前居住沙田水泉澳邨一單位,與妻子育有兩名女兒。警方調查得知,洪失業兩年,鬱鬱不歡,曾向妻子傾訴心事,警方一度懷疑他不開心自尋短見,但因現場沒遺書,死者身上除了右額頭有瘀傷外,身上沒可疑傷痕,初步懷疑他在石灘意外摔倒,頭部猛撼岩石失救喪命,真正死因有待驗屍確定。據了解,洪一年前曾帶同家人到沙灣徑一帶野餐,曾透露喜歡現場環境。昨晨8時許,洪帶同女兒上學後疑獨自前往沙灣閒逛,其間疑行上濕滑的岩石時不慎摔傷。據知洪失業這兩年,閒着沒事喜歡四處閒逛,警方暫將案件列作「屍體發現」跟進。

36歲,如要揾工應冇難度!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/673630/港島沙灣徑死者疑摔倒喪命-遺下妻子及兩女兒

宜家文員都要大學畢業加考埋專業試,如果學歷唔夠,基本上死得。

36歲已經咬老綜

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-7 10:18 PM 發表
宜家文員都要大學畢業加考埋專業試,如果學歷唔夠,基本上死得。
咁可以去做記者喎,去記恊買張記者証廿蚊張,唔洗睇學歷喎

我唔明一死了知, 留下妻兒如何會安樂

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-7 22:24 發表
36歲已經咬老綜
唔肯放低身段, 就算周圍都請人, 都幫佢唔到. 人哋冇飛機揸, 都走咗去揸巴士啦.

人黑起上嚟真係可以好仆街,仆到仆死人都可以

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-9-7 10:30 PM 發表
我唔明一死了知, 留下妻兒如何會安樂
其實佢死都係愚昧,做咩唔怪美國攪香港黑暴,又唔怪美國散播美國肺炎,攪到香港人三年來杏加橙,大把人因而失業!

死都應先唾罵美國這惡魔

失業兩年?通街請人啵,M記都可以做住先啦

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-7 10:18 PM 發表
大把工種……外賣師、街市、送貨、清潔,肯去做仲大把工可做的

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-7 10:01 PM 發表
港島南區沙灣徑石灘昨發現男屍,證實死者為姓洪(36歲)本地男子,洪生前居住沙田水泉澳邨一單位,與妻子育有兩名女兒。警方調查得知,洪失業兩年,鬱鬱不歡,曾向妻子傾訴心事,警方一度懷疑他不開心自尋短見,但因現場沒遺書,死者身上除了右額頭有瘀傷外,身上沒可疑傷痕,初步懷疑他在石灘意外摔倒,頭部猛撼岩石失救喪命,真正死因有待驗屍確定。據了解,洪一年前曾帶同家人到沙灣徑一帶野餐,曾透露喜歡現場環境。昨晨8時 ...
由沙田去沙灣徑行下咁戇鳩??無2個鐘都去唔到喎

我覺得似自殺多d啦

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-7 10:42 PM 發表

大把工種……外賣師、街市、送貨、清潔,肯去做仲大把工可做的
呢D厭惡性工種,叫人做就講得口響,但自己就一定唔想做。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-7 10:55 PM 發表

呢D厭惡性工種,叫人做就講得口響,但自己就一定唔想做。
多餘啦,結婚有女…馬死落地行連呢d都話唔做……死咗唔可惜

引用:
師兄,邊類文員要大學畢業和專業試?

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-7 10:57 PM 發表

多餘啦,結婚有女…馬死落地行連呢d都話唔做……死咗唔可惜
結果咪係死都唔做囉。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]