• 瀏覽: 47,121
  • 回覆: 242
+3
引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-7 10:35 PM 發表

唔肯放低身段, 就算周圍都請人, 都幫佢唔到. 人哋冇飛機揸, 都走咗去揸巴士啦.
揸車嘅工作 其實唔差㗎。。。

引用:
原帖由 歪樂煲乎 於 2021-9-7 10:37 PM 發表
人黑起上嚟真係可以好仆街,仆到仆死人都可以
係,
事事不順,不論幾想件事做好,都做唔到

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-7 10:18 PM 發表
宜家文員都要大學畢業加考埋專業試,如果學歷唔夠,基本上死得。
一家四口攞緊綜援,月入萬幾蚊,住公屋,生活優悠。雖然失業兩年,但生活無憂,應該唔會自殺。

阿彌陀佛

引用:
原帖由 大樹小花 於 2021-9-7 11:31 PM 發表

兩公婆都失業
公屋L係咁上下

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-9-7 10:39 PM 發表
失業兩年?通街請人啵,M記都可以做住先啦
香港唔會餓死人嘅,看更月薪都有萬五六蚊,住公屋,一般生活足夠啦!問題係想唔想做啫。

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-7 11:57 PM 發表

或者我當佢仆死,只係我諗唔明佢去到咁遠做乜咁解,佢自己一個去行下沙灣徑,咁寫意?

都係個句,諗唔明,話佢自殺又好似唔似,但我又諗唔明佢咁好興緻山長水遠去行下

其實我計佢路程2個鐘已經小左,由沙田去西環,我諗點都要個半鐘,之後再坐小巴入去沙灣徑

計埋佢等下車呢d,無算錯要2個半鐘,之後行完走人又要2個半鐘,佢咁得閒加埋好好興緻咯
都講明失業兩年囉。
吾通日日樓下快餐店同D阿婆爭住坐咩。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-7 22:18 發表
宜家文員都要大學畢業加考埋專業試,如果學歷唔夠,基本上死得。
有手有腳做乜都得啦,問題係你做唔做啫!

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-7 10:55 PM 發表

呢D厭惡性工種,叫人做就講得口響,但自己就一定唔想做。
冇飯開,倒屎都要做。

引用:
原帖由 timothywongting 於 2021-9-8 01:17 AM 發表

有手有腳做乜都得啦,問題係你做唔做啫!
好多人過唔到呢關。

引用:
原帖由 隔離委屈的湯圓 於 2021-9-7 23:20 發表
唔明36歲點攞到綜援。仲要兩公婆都有手有都冇病冇痛。政府應該檢討返
x2 可能係黃屍曱甴同黑社工夾計呃政府

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-9-7 11:23 PM 發表

36碎咬老綜先係社會精靈😏
都唔知講乜好😞又有公屋住,我唸佢唔會自殺囉!

果度影日落好有名

RIP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]