• 瀏覽: 47,080
  • 回覆: 242
+3
引用:
原帖由 地球不爆炸 於 2021-9-7 10:58 PM 發表

師兄,邊類文員要大學畢業和專業試?
會計文員。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-7 10:55 PM 發表

呢D厭惡性工種,叫人做就講得口響,但自己就一定唔想做。
係地盤清垃圾我做過

大公司就要

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-9-7 10:59 PM 發表

係地盤清垃圾我做過
下次唔好,縱壞晒D無良僱主。

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-9-7 10:30 PM 發表
我唔明一死了知, 留下妻兒如何會安樂
買咗保險?

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-7 10:55 PM 發表

由沙田去沙灣徑行下咁戇鳩??無2個鐘都去唔到喎

我覺得似自殺多d啦
如果自殺點解唔行上獅子山,水泉澳上山頂都係個零鐘

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-7 10:24 PM 發表
36歲已經咬老綜
36碎咬老綜先係社會精靈😏

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-7 10:42 PM 發表

大把工種……外賣師、街市、送貨、清潔,肯去做仲大把工可做的
仲有旁聽C, 呢個最好做, 叫下口號手JOKE撐住就可以收錢

南無阿彌陀佛

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-7 10:01 PM 發表
港島南區沙灣徑石灘昨發現男屍,證實死者為姓洪(36歲)本地男子,洪生前居住沙田水泉澳邨一單位,與妻子育有兩名女兒。警方調查得知,洪失業兩年,鬱鬱不歡,曾向妻子傾訴心事,警方一度懷疑他不開心自尋短見,但因現場沒遺書,死者身上除了右額頭有瘀傷外,身上沒可疑傷痕,初步懷疑他在石灘意外摔倒,頭部猛撼岩石失救喪命,真正死因有待驗屍確定。據了解,洪一年前曾帶同家人到沙灣徑一帶野餐,曾透露喜歡現場環境。昨晨8時 ...
https://www.hk01.com/突發/673230/港島沙灣男子倒斃石灘死因待查-去年同日地點發現失蹤女子屍首

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-7 10:24 PM 發表
36歲已經咬老綜
兩公婆都失業

30幾咁後生
竟然失業兩年搵唔到工?
真係講都無人信

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2021-9-7 11:29 PM 發表
30幾咁後生
竟然失業兩年搵唔到工?
真係講都無人信
兩公婆都失業

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-7 10:01 PM 發表
港島南區沙灣徑石灘昨發現男屍,證實死者為姓洪(36歲)本地男子,洪生前居住沙田水泉澳邨一單位,與妻子育有兩名女兒。警方調查得知,洪失業兩年,鬱鬱不歡,曾向妻子傾訴心事,警方一度懷疑他不開心自尋短見,但因現場沒遺書,死者身上除了右額頭有瘀傷外,身上沒可疑傷痕,初步懷疑他在石灘意外摔倒,頭部猛撼岩石失救喪命,真正死因有待驗屍確定。據了解,洪一年前曾帶同家人到沙灣徑一帶野餐,曾透露喜歡現場環境。昨晨8時 ...
36歲已經唔使做日日優哉游哉去行海邊,所以一定唔會係自殺。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]