• 瀏覽: 28,887
  • 回覆: 186
  • 追帖: 1
+2
謝霆鋒接受央視旗下節目《中國電影報道》的單元《藍羽會客室》訪問,他在節目中提到被一些評論質疑其國籍時說:「看到一些評論說,你不是加拿大人嗎?其實因為我是在香港出生,所以我本來就是一個中國人。」謝霆鋒又自爆申請退出加拿大國籍。

汶澤, 人地霆鋒搞咩掂咩, 拍戲又做主角, 而你只是無間道一條小咖哩啡, 慳D啦!!

新聞來源連結:
https://ol.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20210906/1630910650672/謝霆鋒申請退出加拿大國籍-杜汶澤-是全球中國人典範

🤔之後內地上映的電影電視劇內的主要角色都要是單一國籍,
雙重國籍都唔批准上影。

🤔一人只可以有一個身份,同背一個國旗。

2選1,無得2邊都下注。

引用:
原帖由 whoamiar 於 2021-9-7 04:38 PM 發表
謝霆鋒接受央視旗下節目《中國電影報道》的單元《藍羽會客室》訪問,他在節目中提到被一些評論質疑其國籍時說:「看到一些評論說,你不是加拿大人嗎?其實因為我是在香港出生,所以我本來就是一個中國人。」謝霆鋒又自爆申請退出加拿大國籍。

https://fs.mingpao.com/ldy/20210906/s00009/42623b57f3d440c74b1b1e8ec7c0eda3.jpg

汶澤, 人 ...
盜民賊都係全球賤男嘅典飯

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-9-7 04:43 PM 發表
🤔之後內地上映的電影電視劇內的主要角色都要是單一國籍,
雙重國籍都唔批准上影。

🤔一人只可以有一個身份,同背一個國旗。

2選1,無得2邊都下注。
🤔你有中國同加拿大國籍,就只可以2選1,
就算選了加拿大籍放棄中國籍,
影片都可以照常上映,
管的只限雙重國籍。

🤔咁樣就最好!

外國籍的外國人都可以拍片!
或外國籍的中國人都沒有問題!

軟飯王又出黎抽水 ...   

杜生不如放棄中國籍成功黃人典範得唔得?

咁低俗佬剪左張HK身分證未??

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-9-7 04:50 PM 發表
D藍人慘到眼見自己友⋯很多身懷外國身份⋯還要扣頭下拜 
黃人就真係拜得多鬼佬la
去外國領事館乞+要求庇護...

三線垃圾藝人又係到擦存在感

收皮啦茄哩啡

杜生剪了香港身份証未?

垃圾只懂抽水博有人記得佢,曱甴心中有佢咪夠,正常人唔想腦內多垃圾記憶!

呢條契弟自以為講D嘢好好笑好幽默,食屎啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]