• 瀏覽: 1,884
  • 回覆: 13
隨著疫情受控,特首林鄭月娥宣布「回港易」於9月8日全面恢復,下周三(15日)推出「來港易」。疫情之前中港旅客來往頻繁,內地訪港旅客年均達4000

嚟港易,返去唔易呢!邊個會咁蠢過嚟買兩支白花油就返大陸14+7。卑個腦臨下都唔會有人咁做啦。最好解決方法雙向通!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/研數所/668110/恢復通關-來港易下周推出-3組數字看疫情前後內地旅客訪港情況

算吧啦,香港市民自由往返深圳通關時間遙遙無期。其實內地疫情控制得好好,但點解林太仲要封住個羅湖同落馬洲口岸

引用:
原帖由 wingsyip 於 2021-9-7 10:59 AM 發表
算吧啦,香港市民自由往返深圳通關時間遙遙無期。其實內地疫情控制得好好,但點解林太仲要封住個羅湖同落馬洲口岸
不是,可能柒婆已聽到風聲,港深有機會可通關,依家扮向深圳爭取想領功!

引用:
原帖由 wingsyip 於 2021-9-7 10:59 AM 發表
大陸對香港的懲罰措施,你以為林鄭唔想通關?大陸肯先得。

唔雙通有鬼用咩
即係香港人去泰國布吉唔需要隔離
但係返香港要隔離
睇下呢排有無人去泰國布吉玩

好多舖都汁晒。。。大陸人落黎仲可以買d咩?

引用:
係阿爺唔比香港人再上去

引用:
原帖由 公園冰凍的核心 於 2021-9-7 04:05 PM 發表

澳門做得到~你香港就吾做得~....淋病講到明,人在位,不攪~港康碼~疫情追宗,,係侵犯個人私隱問題~就算經濟映響,下亦絕不妥協~.....就等於,貴為特區首長~一家大細,BNO絕對不會徹~...你曲皆香港冇~港康碼~融入粵康碼~做吾到疫情追宗~....你廣淫,就自已食蕉含忍~....

引用:
為舊年3月初那個單方面的錯誤決定繼續死撐囉!

咪係, 當初澳門都係兩邊通啦.
跟本已經唔關打唔打針事.

係政治的問題, 中國政府只顧自己的面子.

提示: 違規內容已被屏蔽
有人玩嘢, dklm

引用:
原帖由 公園冰凍的核心 於 2021-9-7 04:05 PM 發表

最好懲罰直到永遠 永遠唔好通關 對我生活完全冇影響

主題標籤 #林鄭月娥
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]